Moeder van 3 kinderen heeft genoeg van de perfecte huizen van andere moeders: "Dat van mij is een ramp en het is normaal!"

Janine image
door Janine

28 Januari 2022

Moeder van 3 kinderen heeft genoeg van de perfecte huizen van andere moeders: "Dat van mij is een ramp en het is normaal!"
Advertisement

Ouder zijn is altijd een grote uitdaging om met passie en trots te worden geaccepteerd, maar we mogen niet in de val lopen van "perfectie". Geen mens is dat, en een drukke moeder met drie kinderen mag niet te veel eisen van haar mogelijkheden. TikTok-gebruiker "tired_mommax3" is zich hier terdege van bewust en ze wilde haar levenservaring als moeder van 3 kinderen en zwanger van een vierde op het bekende sociale netwerk delen. Haar huis is zeker niet perfect, schoon of esthetisch intact, zoals veel andere 'influencer'-moeders willen doen geloven. Deze moeder besloot oprecht om de harde realiteit te laten zien: de vuile was die zich opstapelt, speelgoed verspreid door het huis, de vaat die nog moeten worden afgewassen…

via TikTok / tired_mommax3

TikTok / tired_mommax3

TikTok / tired_mommax3

Een moeder wilde op TikTok de erbarmelijke staat van haar huis op bepaalde momenten laten zien. Als fulltime moeder en zwanger van een vierde kind, heeft de vrouw natuurlijk moeite om alle huishoudelijke taken buiten de routine van haar kinderen te doen. Het resultaat is dat ze veel vuil wasgoed op de vloer in huis heeft, borden en pannen opgestapeld, klaar om in de vaatwasser gezet te worden, en vele andere vele voorwerpen die door het huis verspreid zijn. Haar kinderen zijn niet behulpzaam en zij alleen kan niet alles aan.

"Ik wil gewoon iedereen laten zien hoe mijn huis eruit ziet, want er zijn veel video's van al deze prachtige huizen: schoon en netjes,” merkte de vrouw op onder een van haar video's, "Nou, dit is mijn huis. Dus als jouw huis ook zo is, zouden we vrienden moeten zijn!".

Advertisement
TikTok / tired_mommax3

TikTok / tired_mommax3

Gebruikers kozen niet onverdeeld partij voor de kwestie, ondanks het doel van de video om de chaos in huis te normaliseren. Velen hebben de vrouw gesteund met opmerkingen als: "Ik zie een moeder die haar kinderen op de eerste plaats zet en geen glanzend huis"; deze gebruikers weten duidelijk wat het betekent om voor kinderen te zorgen en kunnen zich inleven in de levensstijl van deze moeder. Andere gebruikers daarentegen toonden zich vijandig en geïrriteerd tegenover haar: "Nee, ik denk niet dat we vrienden kunnen zijn, ik zou niet eens een glas water drinken in je huis", of: "Ik heb 4 kinderen, ik ben een alleenstaande moeder en mijn huis heeft die staat nooit bereikt"; tot slot herhaalde een andere gebruiker: "Dit is gewoon luiheid".

Wat denk jij?

Advertisement