Reuzenkrabben kwamen langs bij een familiebarbecue: ze werden aangetrokken door de geur van het eten

Janine image
door Janine

26 Januari 2022

Reuzenkrabben kwamen langs bij een familiebarbecue: ze werden aangetrokken door de geur van het eten
Advertisement

Wanneer we een gezellige picknick in de open lucht organiseren met vrienden en familie compleet met een barbecue waar we lekker vlees kunnen grillen met vrienden, zouden we nooit verwachten dat onze avond van ontspanning en plezier verpest zou worden door onverwachte en beslist ongenode gasten. Een beetje zoals wat er enige tijd geleden met deze Australische familie gebeurde toen ze 's avonds met vrienden genoten van een barbecue, toen een kolonie gigantische krabben hun picknick overviel!

via Christmas Island Tourism/Facebook

Advertisement

Robber crabs behaving badly! 😝 a couple of local #christmasisland families had a few extra mouths to feed at their BBQ...

Pubblicato da Christmas Island Tourism su Domenica 20 settembre 2020

Het lijkt op een scène uit een film, maar dat is het helemaal niet; alles wat je op deze ongelooflijke afbeeldingen ziet, gebeurde enige tijd geleden in een gebied van Christmas Island in Australië, een van de beroemdste gebieden van de planeet Aarde vanwege hun aanwezigheid van schaaldieren, vooral rode krabben en kokoskrabben; deze laatste, typisch en kenmerkend voor het Australische continent, zijn erg groot, zozeer zelfs dat ze vaak worden omgedoopt tot "reuzenkrabben" of zelfs “klapperdieven”, dit komt omdat ze een buitengewoon ontwikkeld reukvermogen hebben dat kan oplopen tot een meter afstand. Maar waarom juist dieven?

Advertisement

Omdat hun sterk ontwikkelde reukvermogen hen in drommen van tientallen schaaldieren kan laten verplaatsen als ze worden aangetrokken door de geur van een bepaald voedsel, lijken de ongelooflijke en absurde foto's die op Facebook zijn geplaatst vanaf de pagina van Christmas Island Tourism echt uit een film te komen, en in plaats daarvan waren ze de realiteit van een Australische familie die gewoon een avondbarbecue had georganiseerd in een gebied van Christmas Island. Kokoskrabben zijn over het algemeen ongevaarlijk voor de mens, maar de aanblik van een echte kolonie schaaldieren die stoelen en tafels in bezit neemt om voedsel te stelen, is voor niemand geruststellend...

Het mooie is dat dit rustige Australische gezin niet alleen al het eten moest verstoppen om de kokoskrabben niet nog meer aan te trekken, maar ze hadden ook tijd nodig om die onverwachte gasten te "vergezellen" ver weg van hun barbecue: "We hebben vele malen in dat deel van Christmas Island gekampeerd, maar we hadden nog nooit zoveel kokoskrabben om ons en ons eten heen gezien: wat een spektakel!”

Kortom, een werkelijk absurd moment waarvan we zeker weten dat deze familie het niet zo snel zal vergeten!

Advertisement