Hij komt terecht in de bek van een walvis maar weet te overleven: "Ik dacht dat het een haai was, het was zo donker"

Janine image
door Janine

12 Augustus 2022

Hij komt terecht in de bek van een walvis maar weet te overleven: "Ik dacht dat het een haai was, het was zo donker"
Advertisement

De meesten van ons kennen het verhaal van Pinokkio, de houten pop die tijdens zijn talrijke avonturen zelfs in de buik van een walvis wist te belanden. Als je aan die episode denkt, zou je het dan geloven als we je zouden vertellen dat zoiets echt is gebeurd?

Als je ervan overtuigd bent dat het een grap is, heb je het helemaal mis en het bewijs daarvan is een man die, nadat hij in de bek van een walvis was beland, erin slaagde zichzelf te redden en deze ongelooflijke ervaring kon navertellen. Laten we samen uitzoeken hoe het is gebeurd en hoe hij eruit is gekomen.

via Daily Record

Advertisement

Michael Packard is een man die oorspronkelijk uit Massachusetts komt en in het middelpunt van de belangstelling staat omdat hij op zijn zachtst gezegd een geweldige ervaring had. Op een doodgewone dag was hij kreeft aan het vissen en diep in de zeebodem toen hij besefte dat er iets mis was. Plotseling voelde hij zich letterlijk "overweldigd" door iets enorms en om hem heen viel een verschrikkelijke duisternis.

Eerst besefte hij niet wat er gebeurde, maar toen realiseerde hij zich dat een heel groot dier hem had "gevangen". Een haai misschien? Nee, niet erg waarschijnlijk aangezien Michael meteen besefte dat er geen scherpe tanden in die immense holte zaten. Wat was dat mammoetwezen dan? Het duurde nog een paar minuten om te beseffen dat het een van de grootste dieren op aarde was: de bultrug. Deze walvisachtige met een lengte van meer dan 15 meter had hem zojuist tussen zijn kaken gevangen, waarschijnlijk samen met een grote hoeveelheid water, visjes en krill.

"Toen ik me realiseerde dat ik in de bek van een walvis of iets dergelijks zat, dacht ik dat ik het nooit zou overleven - zei de man - Mijn gedachten gingen naar mijn kinderen, mijn vrouw en het feit dat ik ze nooit meer zou zien. Maar gelukkig was dit niet het geval. Binnen enkele ogenblikken opende de bultrug zijn bek, Michael werd uitgeworpen en zag het licht weer, waardoor hij onmiddellijk kon ademhalen. Een ongeëvenaarde ervaring die ongelooflijk is en die hem slechts een gebroken been heeft gekost.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

De vraag, die spontaan opkomt, is: hoe heeft hij zichzelf weten te redden? Experts hebben verklaard dat het niet zo eenvoudig is om door een walvis of iets dergelijks te worden opgeslokt. Meestal voeden deze soorten zich met kleine levende wezens die gemakkelijk door hun zeer smalle keel kunnen wegvloeien, zonder dat ze het merken. De grootte van het kanaal zou het geluk zijn geweest voor Michael. Een mens zou in feite nauwelijks door die ruimte kunnen passeren, dus zou het niet hun favoriete voedsel zijn.

Iets waar deze man niet van op de hoogte was en waar hij zeker niet direct aan zou hebben gedacht in een soortgelijke omstandigheid als hij heeft meegemaakt. We zijn er vrij zeker van dat hij twee keer zal nadenken om weer een duik te nemen in de open zee op zoek naar kreeften, of hij zal in ieder geval meer aandacht besteden aan de wezens om hem heen.

Advertisement