Tiener maakt ruzie met zijn ouders en begint een grot in de tuin te bouwen waar hij zijn toevlucht kan nemen

Janine image
door Janine

27 Januari 2022

Tiener maakt ruzie met zijn ouders en begint een grot in de tuin te bouwen waar hij zijn toevlucht kan nemen
Advertisement

Relaties tussen ouders en adolescente kinderen kunnen gemakkelijk uit de hand lopen en gespannen raken - dit is niets nieuws. Er zijn verschillende manieren om met situaties om te gaan, aan beide kanten, maar we geloven dat de jonge Andrés Cantó een heel speciale heeft gevonden, die hem niet alleen in staat stelt zijn woede te uiten, maar ook om in vorm te komen en geleidelijk een ruimte kan opbouwen waar hij onafhankelijk kan zijn. De onafhankelijkheid van ouders is tenslotte wat een tiener het meest drijft om met hen in conflict te komen.

Op een dag in 2015 kreeg Andrés ruzie met zijn ouders en als gevolg daarvan besloot hij een grot in de achtertuin te gaan graven. Niemand dacht destijds dat het een goed idee zou zijn, maar na ongeveer 6 jaar kan de jongeman tevreden zijn met het resultaat.

via Twitter /andresiko_16

Advertisement

Als tiener wil je altijd onafhankelijk zijn. We beginnen de autoritaire rol van ouders in twijfel te trekken en we beginnen steeds meer dingen zelf te doen. De jonge Andrés Cantó besloot, na een ruzie met zijn vader en moeder, dat hij zijn kleine "hoekje in de wereld" zou bouwen in de tuin van zijn huis. In 2015 begon hij een gat te graven totdat hij, langzaam en met de hulp van een vriend, in staat was een echte grot te creëren waar hij bij elke gelegenheid zijn toevlucht kon nemen.

Advertisement
Twitter /andresiko_16

Twitter /andresiko_16

De 20-jarige Spanjaard, inwoner van Alicante, heeft veel energie gestoken in het bouwproces en heeft geprobeerd de verschillende structurele problemen op te lossen die ontstonden naarmate de bouw vorderde. In 2019 creëerde hij zijn eerste kamer, door hemzelf beschreven op Twitter met een ingang bestaande uit een gewelf van 2 meter, gemaakt van stenen, om het resistent te maken en het een betere vorm te geven. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de jongeman zelfs verwarmingsbuizen geïnstalleerd, zodat hij in zijn nieuwe huis geen last van de kou zou hebben.

Twitter /andresiko_16

Twitter /andresiko_16

Het proces was lang, dat is waar, maar in de tussentijd kwam de jongeman weer in vorm en vond hij een activiteit om zich tijdens de Covid-19-pandemie aan te wijden. Voorlopig zijn er naast de entree nog twee kamers klaar. Daarnaast is Andrès erin geslaagd om verwarming, wifi en een stereo-installatie te brengen om het comfortabeler te maken.

Hoe slaagde hij daarin? Vooral dankzij een simpele houweel en veel wilskracht.

Twitter /andresiko_16

Twitter /andresiko_16

Wat te zeggen, deze man hoeft niet naar de sportschool gezien het zware graafwerk dat hij elke dag doet. We weten niet of de grot echt bewoonbaar zal zijn, maar wat zeker is, is dat de woede van deze jongeman is afgereageerd in een ambitieus en al met al lovenswaardig project voor een jongen van zijn leeftijd. Iedereen moet zijn eigen weg vinden en wil een plek in de wereld die sereen is, en het lijkt erop dat Andres die heeft gevonden.

Advertisement