Een 89-jarige weduwnaar zonder kinderen laat het bedrijf aan zijn beste werkneemster na

Janine image
door Janine

30 Januari 2022

Een 89-jarige weduwnaar zonder kinderen laat het bedrijf aan zijn beste werkneemster na
Advertisement

Familie is niet alleen de biologische, maar het kan ook worden opgebouwd met mensen die altijd dicht bij ons zijn geweest en van ons houden, ook al delen ze niet hetzelfde DNA met ons. Juan Moreira is een 89-jarige man die, weduwnaar en kinderloos, heeft besloten zijn bedrijf na te laten aan Deolinda Alfonso, een vrouw die 40 jaar voor hem heeft gewerkt. Deolinda is heel jong begonnen en is altijd een integraal onderdeel geweest van de familie Moreira, zozeer zelfs dat Juan en zijn vrouw haar als een dochter behandelden. Deolinda werd geboren in een bescheiden familie, maar door onderaan de ladder te beginnen, slaagde ze erin om de top te bereiken. Dit alles was mogelijk dankzij de vriendelijkheid van het echtpaar Moreira en haar toewijding aan haar werk.

via Puntal

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Deolinda Alfonso werd geboren in een bescheiden gezin en op 12-jarige leeftijd moest ze naar het huis van Moreira gaan om te werken, omdat haar ouders het zich niet konden veroorloven om alle zeven broers en zussen te laten studeren. In die tijd kon de jonge Deolinda bijna niets, maar ze stelde zich voor als klusjesvrouw. Meestal begon ze met huishoudelijk werk en zo kwam ze in contact met Juan en zijn vrouw. Het echtpaar - dat geen kinderen had - werd al snel een tweede familie voor haar: met hen ging ze voor het eerst op vakantie en met hen vierde ze haar eerste echte verjaardag.

Vandaag is Deolinda 50 jaar oud en Juan, nu oud en moe, heeft besloten het bedrijf waar hij al jaren de leiding over heeft aan haar na te laten. Deolinda is al 40 jaar zijn werkneemster, wie kan deze ereplaats beter krijgen dan zij?

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Deolinda heeft twee kinderen en drie kleinkinderen, terwijl Juan niemand anders heeft dan zij die hij “familie” kan noemen. Drie jaar na het overlijden van zijn vrouw heeft Juan besloten met pensioen te gaan en voor zichzelf te zorgen. Voor Deolinda, die weet wat het betekent om in armoede te leven, was het een geweldig cadeau dat ze nooit zal vergeten. Aan de andere kant kende ze de goedheid van Juan en zijn vrouw al, aangezien ze haar twintig jaar geleden hadden geholpen en aan haar zijde bleven toen ze ontdekte dat ze een tumor had. Geen wonder dat Deolinda hen als huwelijksgetuigen wilde hebben!

Een mooi verhaal dat ons de ware betekenis van "familie" leert.

Advertisement