Ze noemde haar zoon Lucifer: di deed veel stof opwaaien

Janine image
door Janine

09 Februari 2022

Ze noemde haar zoon Lucifer: di deed veel stof opwaaien
Advertisement

Als er een baby op het punt staat geboren te worden, staan ​​mama en papa te trappelen van ongeduld, het wachten is vaak zo hectisch dat men vergeet het belangrijkste voor het ongeboren kind te kiezen, namelijk de naam. Veel ouders weten heel goed dat de naam van het kind eerder moet worden gekozen, voordat het ter wereld komt, en om deze reden worden de maanden voor de geboorte doorgebracht in verhitte discussies over welke naam aan de baby moet worden gegeven. Welnu, er is een moeder die veel over zichzelf heeft doen praten toen ze onthulde welke naam ze aan haar zoon had gegeven...

via New York Post

Advertisement
Daniel Kulinski/Flickr - Not The Actual Photo

Daniel Kulinski/Flickr - Not The Actual Photo

Dit is het verhaal van Josie Barnes, een 27-jarige Britse moeder waar veel over wordt gepraat vanwege de naam die ze aan haar zoon heeft gegeven, namelijk Lucifer. Je leest het goed, Josie wilde haar zoon met dezelfde naam noemen als de Prins van de Duisternis, oftewel de Duivel van de christelijke traditie. Een naam die voor een bepaalde cultuur en samenleving niets goeds brengt of een positieve connotatie heeft, maar toch lijkt hij weer in zwang te zijn na het succes van de televisieserie Lucifer.

Josie Barnes is echter een zeer sterke vrouw, ze wist dat de aankondiging op sociale media over haar besluit zeer negatieve reacties zou hebben aangetrokken, maar niets had haar ooit kunnen voorbereiden op het ontvangen van vreselijke bedreigingen die, althans alleen op papier, haar leven in gevaar wilden brengen: "Ik heb geluk dat ik een heel sterke vrouw ben, want deze bedreigingen zijn verschrikkelijk en ze maken me echt bang. Toen ik deze naam koos, wist ik dat mensen het niet mooi zouden vinden, maar ik had absoluut geen idee dat mensen haatdragende berichten zouden sturen.”

Advertisement
Max Pixel/Not The Actual Photo

Max Pixel/Not The Actual Photo

Zoals de moeder aan de lokale tv uitlegde, was de naam Lucifer niet lichtvaardig gekozen, aangezien zijn geboorte het resultaat was van jaren van lijden en pogingen om zwanger te raken, dus toen dit kind op de wereld kwam, was dit voor de vrouw bijna wonderbaarlijk, een echt licht aan het einde van de tunnel, en als we erover nadenken, betekent de naam Lucifer in het Latijns "lichtdrager" of "morgenster", etymologisch gezien een zeer positieve betekenis, maar in de christelijke traditie werd het in verband gebracht met de naam Satan voordat hij een gevallen engel werd.

Josie onderstreepte ook dat ze atheïst is, daarom heeft de keuze van de naam Lucifer niets te maken met de christelijke traditie; veel gebruikers zijn echter boos op de “tegendraadse” keuze van de vrouw, die er zeker van zijn dat het kind vanwege zijn naam, wanneer het opgroeit, het doelwit zal zijn van veel van zijn leeftijdsgenoten en niet alleen, en voortdurend zal worden gepest.

Wat denk jij? Deed deze moeder er goed aan om de naam te kiezen die ze wilde voor haar baby of had ze misschien beter moeten nadenken?

Advertisement