Een jonge man rent achter een dief aan die de tas van een oude vrouw in de supermarkt had gestolen

Janine image
door Janine

04 Maart 2022

Een jonge man rent achter een dief aan die de tas van een oude vrouw in de supermarkt had gestolen
Advertisement

Als je getuige bent van een misdrijf, heb je de plicht om in te grijpen als je de kans hebt. We moeten niet toekijken of ons afwenden elke keer dat er onrecht plaatsvindt. Toen Deshawn Pressley het geschreeuw hoorde van een oude vrouw wiens portemonnee net was gestolen terwijl ze in de rij stond bij de kassa van de supermarkt, aarzelde hij niet om de dief te achtervolgen en hem neer te slaan. Het dappere gebaar leverde hem de erkenning van de Citizen's Award op, een prijs die absoluut verdiend was voor de getoonde moed. Pressley liet iedereen zien hoe een modelburger zich moet gedragen wanneer hem om hulp wordt gevraagd. Zelfs de dief was verrast dat hij werd achtervolgd, wat aantoont dat niet iedereen zo snel kan handelen.

via Youtube

Advertisement

Deshawn Pressley ging met zijn 1-jarige dochtertje naar de supermarkt en hij had zeker niet verwacht dat dit een gedenkwaardige dag voor hem zou worden. De man stond bij een van de kassa's van de supermarkt toen hij een oude vrouw hoorde schreeuwen: iemand had zojuist de tas van haar arm gerukt. "Ik hoorde haar gillen en schreeuwen... het was de schreeuw van iemand die hulp nodig had. Ik draaide me om en deed wat ik moest doen als burger", aldus Pressley.

Advertisement

Pressley rende de dief achterna, die zich constant omdraaide om hem te controleren, niet verwachtend dat iemand hem zou achtervolgen. "Ik rende hem achterna”, zei Pressley, “Hij arriveerde bij zijn auto, maar ik greep hem, hield hem vast, en liet hem vallen. Ik deed wat ik moest doen tot de komst van de politie".

Goins, de vrouw die hij hielp en die het slachtoffer was van de diefstal, bleef hem bedanken: "Ik ben blij dat hij deze eer heeft gekregen, want hij is mijn held", aldus de oude vrouw. Bovendien zullen de twee elkaar blijven zien: ook al zijn ze verenigd door een vervelende episode, zullen ze deze nieuwe vriendschap cultiveren. De oude vrouw heeft hem al uitgenodigd voor een etentje!

Deshawn Pressley Honored After Running Down Purse Snatcher Who Attacked 87-Year Old Woman A Black man in Ohio is...

Pubblicato da Odu News su Mercoledì 22 dicembre 2021

Pressley stelt dat zijn altruïsme voortkomt uit de manier waarop zijn grootmoeder hem opvoedde: "Het was goed wat ze me heeft geleerd... ik ben haar dankbaar." De jongen is een echte modelburger en verdient het om geprezen te worden voor de snelheid en moed waarmee hij tussenbeide kwam bij het helpen van een kwetsbaarder en zwakker persoon. We zouden allemaal van Pressley moeten leren!

Advertisement