Hij eet elke dag rauw vlees "zolang hij kan overleven": het riskante experiment van een man

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

Hij eet elke dag rauw vlees "zolang hij kan overleven": het riskante experiment van een man
Advertisement

Tegenwoordig zijn er talloze afslank- en andere diëten waar je voor kunt kiezen om je beter te voelen met je lichaam. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op voedsel, dus het is moeilijk om met zekerheid te zeggen dat bijvoorbeeld "veganistische diëten het beste zijn". Wat we van alle voedingsdeskundigen horen, is dat je je dieet moet variëren en natuurlijk de meest schadelijke voedingsmiddelen voor het lichaam, zoals alcohol, moet vermijden. Over diëten gesproken, een Amerikaanse man heeft besloten een nogal merkwaardig experiment uit te proberen dat we zouden durven definiëren als zelfs riskant voor zijn gezondheid. De man, die op Instagram bekend is met het account "rawmeatexperiment", heeft besloten om elke dag rauw vlees te eten en erachter te komen welke effecten dit op zijn lichaam heeft. Het belangrijkste doel van deze vreemde challenge is natuurlijk om te overleven!

via Instagram / rawmeatexperiment

Advertisement
Instagram / rawmeatexperiment

Instagram / rawmeatexperiment

Een experiment dat we in niet mis te verstane bewoordingen kunnen omschrijven als extreem en risicovol voor de gezondheid, ook omdat er onder de verschillende soorten rauw vlees die deze man eet ook kipfilet en varkensvlees zit. In een van zijn eerste Instagram-posts zag je hem in een lekkere rauwe steak bijten, terwijl zijn hond hem van een afstand aanstaarde. Zijn bizarre experiment gaat van dag tot dag door en op dit moment is hij erin geslaagd een behoorlijke mijlpaal te bereiken: 81 dagen rauw vlees en... nog steeds in leven!

Advertisement
Instagram / rawmeatexperiment

Instagram / rawmeatexperiment

Om de happen door te slikken, gebruikt de man rauwe eieren en koe- of kamelenmelk. Waarom doet hij dit allemaal? Dat vragen we ons ook af, maar de man verklaarde dat hij, voordat hij aan deze uitdaging begon, een vegetarisch dieet was gaan volgen, waar hij zich echter niet goed bij voelde. Sinds hij echter rauw vlees eet, beweert hij zich overdag voller te voelen en geen enkele vorm van moeheid te hebben vanwege de afwezigheid van koolhydraten.

Hij beweerde niet alleen rauw vlees te eten, maar ook af en toe gekookte biefstuk, aardappelen en rijst te proberen. Eén maaltijd per dag is echter absoluut gewijd aan rauw vlees. Naast rundvlees en kip lijkt ook rauwe vis een van zijn favoriete gerechten te zijn geworden.

Instagram / rawmeatexperiment

Instagram / rawmeatexperiment

Het is duidelijk dat zijn dieet zeer onbezonnen is, aangezien hij het risico loopt om zeer gevaarlijke bacteriën binnen te krijgen, zoals Escherichia coli, salmonella en campylobacter, die vaak verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging door de consumptie van rauw vlees.

Op Instagram wordt hij gevolgd door meer dan 80 duizend mensen en de twijfel of hij het alleen maar doet om een ​​beetje aandacht te krijgen is groot. Zou het kunnen dat je op het punt bent gekomen om je eigen leven te riskeren om voor even een beroemdheid te worden?

Advertisement