Hij assisteert zijn adoptiemoeder die aan de ziekte van Alzheimer lijdt: "Jij zorgde voor mij, nu is het mijn beurt" (+ VIDEO)

Janine

07 Februari 2022

Hij assisteert zijn adoptiemoeder die aan de ziekte van Alzheimer lijdt:
Advertisement

Een van de wreedste ziekten die ouderen treffen en die bijgevolg ook hun familieleden treffen, is de ziekte van Alzheimer. Deze degeneratieve ziekte leidt er geleidelijk toe dat de patiënt zich niets meer herinnert, naast andere complicaties die de motoriek en de relatie met de omgeving kunnen beïnvloeden. Iedereen die een naaste heeft die aan Alzheimer lijdt, weet in wat voor hel men moet leven: het is niet gemakkelijk te accepteren dat bijvoorbeeld een moeder haar kinderen niet meer herkent. In deze langzame en onverbiddelijke afdaling naar de vergetelheid zijn er ook glimpen van helderheid, waarin de patiënt zich plotseling alles herinnert wat hij heeft meegemaakt.

TikTok-gebruiker "Turkedwards" was 8 maanden oud toen zijn adoptiemoeder hem verwelkomde in haar huis. Vandaag heeft diezelfde vrouw Alzheimer en heeft ze al zijn zorg en aandacht nodig: "Jij zorgde voor mij en nu zorg ik voor jou. We zijn altijd elkaars zegen geweest."

via TikTok / turkedwards

Advertisement

TikTok / turkedwards

Er zijn veel manieren om je ouders te "bedanken" voor het feit dat ze ons hebben gemaakt tot de mensen die we nu zijn en een van deze is zeker de zorg voor hen als ze ouder worden. De jonge "turkedwards" werd geadopteerd door een vrouw toen hij nog maar 8 maanden oud was; hoewel hij geen bloedverwant is, weet de jongen dat dit zijn moeder is en altijd zal blijven. Zij was degene die voor hem zorgde toen niemand anders dat zou doen, en dat is genoeg om haar "moeder" te noemen.

TikTok / turkedwards

De 35-jarige filmde een zeer ontroerende scène die hij deelde op zijn TikTok-profiel. In de video ligt zijn adoptiemoeder in bed en zorgt hij voor haar. Zijn moeder heeft Alzheimer en daarom moet hij haar er vaak aan herinneren wie hij is en wat hij daar met haar doet: "Ik ben die baby die je hebt geadopteerd en opgevoed toen hij nog maar acht maanden oud was. En nu zijn we samen." Bij het horen van deze woorden raakte de vrouw ontroerd: "Echt waar?" vroeg ze haar zoon met tranen in haar ogen, - "Soms vergeet ik het. Ik ben blij je dat ik je heb”, voegde de vrouw er ontroerd toe.

Advertisement

Het is moeilijk te accepteren als een moeder zich haar kind niet meer herinnert, maar met veel geduld moet je blijven zorgen voor degenen die ons hebben opgevoed en liefgehad. Het is niet alleen een plicht als kind, maar het is ook normaal om het welzijn van je dierbaren te wensen.

We zijn er zeker van dat de video je zal ontroeren... leg de zakdoeken maar vast klaar!

Advertisement