Ze sturen hem het huis uit als hij 18 is en vragen hem dan terug te komen: als hij weigert, worden ze woedend

Janine image
door Janine

07 Februari 2022

Ze sturen hem het huis uit als hij 18 is en vragen hem dan terug te komen: als hij weigert, worden ze woedend
Advertisement

Op jezelf of met iemand willen gaan wonen, het huis van je ouders verlaten, is heel normaal en wordt ook vaak aangemoedigd door de ouders zelf op een bepaald moment in het leven. Er is geen leeftijd om het huis uit te gaan en wie dat doet, doet dat ofwel omdat hij in een andere stad moet gaan studeren, ofwel omdat hij een goedbetaalde baan heeft en, naast het kunnen betalen van de huur, aan iedereen wil bewijzen dat hij economisch onafhankelijk is. Het is een “overgangsritueel” die in zekere zin officieel het begin markeert van iemands leven als volwassene. Bij de ouders blijven wonen is echter prima en helemaal niet te veroordelen, vooral omdat er vele goede redenen kunnen zijn om bij je vader en moeder te blijven. Het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt echter niet in een van deze categorieën te passen en heeft ervoor gezorgd dat er veel over wordt gepraat door gebruikers op internet.

via Reddit

Advertisement
Flickr / Not the actual photo / Fil.Al

Flickr / Not the actual photo / Fil.Al

Een 18-jarige jongen vertelde op Reddit over zijn zeer bijzondere gezinssituatie, waarbij hij gebruikers om advies vroeg en zich afvroeg of hij het was die zich slecht gedroeg of zijn ouders. Laten we eens kijken wat er gebeurde. De jongen zei dat hij geboren was uit een ongewenste zwangerschap, maar die om religieuze redenen toch werd voortgezet. Zijn ouders, beiden van Indiase afkomst en deel uitmakend van de lokale gemeenschap, zijn er altijd heel duidelijk over geweest dat hij, zodra hij meerderjarig is, ergens anders heen moest gaan. Met dit in gedachten heeft de jongen altijd geprobeerd wat geld te sparen, sinds de leeftijd van 13 jaar, en nu kan hij wel zeggen dat hij redelijk tevreden is met wat hij opzij heeft weten te leggen. Zoals verwacht vroegen zijn ouders hem vlak voor zijn 18e verjaardag of hij al woonruimte had gevonden.

De jongen bedacht om met vier andere jongens te gaan wonen, maar toen een Indiase familie hem aanbood om in hun pas gerenoveerde garage te gaan wonen, voor een zeer betaalbare prijs (slechts $150!), aarzelde hij niet. De dag na zijn verjaardag verhuisde de jongen en vervulde hij in zekere zin de wensen van zijn ouders.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De ouders hebben echter blijkbaar hun beslissing heroverwogen nadat hun zoon ermee instemde om te worden verwelkomd door een gezin van Indiase afkomst. De reden? Zo leek het alsof ze hem het huis uit hadden gezet en dat hij onderdak had gevonden bij een ander gezin: het was één ding als hij bij huisgenoten ging wonen, maar wat voor figuur zouden zijn ouders nu slaan? Dit was de eerste gedachte van de moeder en vader. De jongen antwoordde dat ze zich op een bepaalde manier hebben gedragen en dat hij nu gelukkig een goede accommodatie heeft gevonden die hij niet wil opgeven. Verder gaf hij aan dat het gastgezin de huur niet eens wilde ontvangen, maar erop stond deze voor hem te betalen. Zijn ouders waren woedend toen hun zoon weigerde terug te keren om bij hen te komen wonen, op uitdrukkelijk verzoek van hen, en nu vraagt ​​hij zich af of hij er goed aan deed om zijn eigen weg te gaan.

De meeste gebruikers staan aan zijn kant, maar wat vind jij?

Advertisement