Moeder bouwt een miniatuur badkamer om haar zoontje te leren onafhankelijk te zijn

Janine image
door Janine

15 Februari 2022

Moeder bouwt een miniatuur badkamer om haar zoontje te leren onafhankelijk te zijn
Advertisement

Baby's beginnen het potje te gebruiken rond de 7 maanden, omdat ze dan stabieler kunnen zitten, maar het proces duurt enkele maanden en pas op de leeftijd van 2 of 3 jaar zijn ze klaar om de luier af te doen. Een moeder plaatste een video op haar TikTok-account met een nogal briljant idee: ze maakte een kleine miniatuur badkamer, in een hoek van haar badkamer, voor haar zoontje. Op deze manier leert het kind zich te verhouden tot de omgeving door de hindernissen van hoogtes en afmetingen te overwinnen. De kleine heeft in feite een mini-toilet en een mini-wastafel, evenals een glas met een tandenborstel en kam, en een handdoek aan een haakje aan de muur. Kortom, de baby-badkamer heeft niets te benijden aan dat van volwassenen!

via TikTok/ layerkakes

Advertisement
TikTok/ layerkakes

TikTok/ layerkakes

De toelichtende video werd door meer dan 3 miljoen gebruikers bekeken en werd vanwege de inhoud als “geniaal” beschouwd. Het kind krijgt namelijk allereerst een eigen ruimte en leert in zekere zin het begrip privacy. Ten tweede zal hij leren door simpelweg het gedrag van volwassenen te imiteren: we weten dat kinderen als sponzen zijn en alles kunnen nadoen. Daarom is het belangrijk om goede voorbeelden in huis te hebben om te volgen. Op deze manier kunnen kinderen echter genieten van een eerste moment van onafhankelijkheid - onafhankelijkheid die voortdurend zal worden gezocht. Een badkamer helemaal voor jezelf hebben betekent dat je je langzaamaan op je gemak begint te voelen bij de essentiële elementen van de omgeving, zoals het potje.

Bij het bekijken van deze video gaven sommige gebruikers toe dat ze zich een beetje gefrustreerd voelen omdat hun opvoedingsniveau lang niet in de buurt komt van dat van deze moeder. Kortom, iedereen erkende het mooie en het nut van het maken van een miniatuur badkamer voor hun kind!

Advertisement
TikTok/ layerkakes

TikTok/ layerkakes

Hier zijn enkele van de meest enthousiaste opmerkingen: "Dit is geweldig. Dit kind heeft de mogelijkheid om zelfstandig en met goede waarden op te groeien. Geweldig gedaan", "Dit is echt een geniaal idee! Als we een grotere badkamer hebben als we gaan verhuizen, ga ik dat zeker ook maken!" En ook “Een heel goed idee! Kinderen leren het beste door volwassenen te imiteren."

Het lijkt echt een winnend idee, wat vinden jullie?

Advertisement