De schoonfamilie sluit de schoonzoon op in een kamer om hem te laten onthullen hoeveel hij verdient

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

De schoonfamilie sluit de schoonzoon op in een kamer om hem te laten onthullen hoeveel hij verdient
Advertisement

Wanneer je een langdurige relatie hebt, hou je ook rekening met een huwelijk, een consequentie die voor velen volkomen natuurlijk is. Helaas is het een besluit dat, hoewel het persoonlijk is en alleen de partners aangaat, ook hun families betreft. Weliswaar trouw je met je partner en niet met zijn familie, maar er moet rekening mee worden gehouden dat je ook regelmatig met zijn familieleden te maken zult krijgen.

Een 28-jarige Canadees werd door toekomstige schoonouders bij hen thuis uitgenodigd voor een privégesprek over zijn salaris. De ouders van zijn vriendin en toekomstige bruid wilden koste wat kost weten hoeveel hij verdiende. Geconfronteerd met zijn weigering, sloten ze hem op in een kamer.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man was na hun uitnodiging naar het ouderlijk huis van zijn vriendin gegaan. De eerste alarmbel die dag was dat zijn schoonouders hem hadden gevraagd zijn mobiele telefoon en autosleutels op tafel te laten liggen. De drie gingen vervolgens naar een andere kamer om te praten. Jammer dat de enige reden dat ze hem voor die “privé”-bijeenkomst hadden uitgenodigd, was om erachter te komen hoeveel hij verdiende. De man, aanvankelijk verrast door dat verzoek, stelde hen echter gerust dat hij geen financiële problemen heeft en dat hij voor hun dochter zou kunnen zorgen.

Ouders zijn altijd erg beschermend tegenover hun kinderen, vooral hun dochters, maar de manier waarop deze schoonouders hun schoonzoon behandelden, gaat echt te ver. Toen de man weigerde hen precies te vertellen hoeveel hij verdiende, omdat het geen relevant onderwerp leek of van direct belang was voor zijn schoonfamilie, besloten ze hem op te sluiten in de kamer.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man definieerde hen als prestatiegerichte ouders, alleen op zoek naar geld, en ze waren diep beledigd door als zodanig te worden gedefinieerd. Zozeer zelfs dat de vader de kamer weer opendeed en de man beval zijn huis onmiddellijk te verlaten: hij had hen in hun huis beledigd. De man pakte zijn spullen weer op en vertrok, terwijl de schoonmoeder in tranen haar dochter belde. Wat de man irriteerde, was het feit dat zelfs zijn vriendin hem vroeg zijn excuses aan te bieden aan haar ouders en het weer goed te maken. De man gaf aan dat zijn vriendin zich nooit zo heeft gedragen als haar ouders en dat ze niet in geld geïnteresseerd is. Zijzelf, toen haar werd gevraagd wat ze moest doen, heeft het gesprek een andere wending gegeven door te zeggen dat ze van hem houdt, ongeacht hoeveel hij verdient.

De man is ervan overtuigd dat hij zich niet bij zijn schoonfamilie hoeft te verontschuldigen, ook gezien het feit dat hij hen gerust heeft gesteld over zijn financiële situatie, maar voelt zich schuldig omdat hij hen heeft beledigd. Wat zou hij volgens jou moeten doen?

Advertisement