De brief van een moeder aan haar respectloze zoon: "Als je denkt dat je jezelf kunt onderhouden, hier zijn de rekeningen"

Janine image
door Janine

06 Februari 2022

De brief van een moeder aan haar respectloze zoon: "Als je denkt dat je jezelf kunt onderhouden, hier zijn de rekeningen"
Advertisement

Omgaan met een tienerzoon is niet gemakkelijk en vroeg of laat komen er botsingen met ouders. Kinderen die in de pubertijd zitten, willen zich autonoom voelen en beginnen zich ook los te maken van de ideeën van hun ouders om hun onafhankelijkheid te tonen. Vanzelfsprekend zijn ze tot hun 18e exclusief afhankelijk van hun ouders, of ze dat nu willen of niet, en misschien zouden ze wat meer respect moeten leren hebben voor degenen die het brood op tafel brengen.

Heidi Johnson is een moeder die woorden had met haar 13-jarige zoon, Aaron, over heel typische ouder-kindkwesties: de jongen loog dat hij zijn huiswerk had gedaan, maakte zijn kamer niet schoon en bovendien antwoordde hij respectloos naar zijn moeder. Tijdens de discussie vertelde de jongen dat hij wat geld wist te verdienen via Youtube, dus bedacht zijn moeder een heel leerzame straf.

via Facebook / Heidi Johnson

Advertisement

Hey Folks! If you are even the least bit curious about the background of this letter, here is a link to what lead up to...

Pubblicato da Heidi Johnson su Mercoledì 2 settembre 2015

Heidi kon haar 13-jarige zoon hier niet mee weg laten komen, nadat hij tegen haar had gelogen over het maken van zijn huiswerk en het negeren van enkele eenvoudige huishoudelijke taken. Bovendien antwoordde de jongen ook slecht tijdens de discussie, zonder respect voor haar. Volgens Aaron kon hij de kost verdienen als Youtuber. "Oh ja?" moet zijn moeder gedacht hebben: “Ik zal het je laten zien". De vrouw schreef een brief gericht aan haar zoon en legde deze de volgende ochtend onder de deur. Voordat ze het echter voor haar zoon achterliet, fotografeerde ze het en plaatste het op Facebook, om vrienden en familie te laten weten wat haar oplossing voor dat verwende kind was. Het bericht is bekeken en becommentarieerd door duizenden gebruikers, en is onverwachts viraal gegaan.

Advertisement
 Facebook / Heidi Johnson

Facebook / Heidi Johnson

In de brief vertelde Heidi haar zoon duidelijk dat als hij echt in staat is om geld te verdienen en onafhankelijk te zijn, hij serieus moet gaan bijdragen aan de kosten. De vaste kosten zijn: $430 voor de huur, $116 voor elektriciteit, $21 voor internetgebruik en $150 voor het eten. Tot de verschillende huishoudelijke taken behoren: vuilnis buiten zetten, afstoffen en stofzuigen op vaste dagen, wekelijks zijn badkamer schoonhouden, zijn eigen maaltijden bereiden en direct daarna afwassen. Wilde de jongen onafhankelijk zijn? Dan zal hij hier tevreden mee zijn!

In de brief geeft de moeder ook aan dat, als de zoon op andere gedachten zou komen en weer haar zoon wilde worden, in plaats van alleen een kamergenoot, er over sommige dingen kon worden onderhandeld.

De meningen van gebruikers waren verdeeld, aangezien velen de educatieve methode van de moeder prezen, terwijl anderen er sterke kritiek op hadden. Een 13-jarige jongen kan tenslotte niet voor zichzelf zorgen alsof hij een volwassene is. Hoe dan ook, haar methode werkte, ook al reageerde Aaron onmiddellijk boos, woedend. Uiteindelijk kalmeerde Aaron en verontschuldigde zich bij zijn moeder; nog belangrijker is het feit dat hij begreep hoe fout hij was door tegen haar te liegen. Vanaf nu doet hij dat niet meer. Wat te zeggen... hij heeft een levensles geleerd!

Advertisement