Onterecht ontslagen, ontdekt hij jaren later dat het bedrijf zijn werk nog steeds gebruikt: uit wraak verwijdert hij alles

Janine image
door Janine

10 Februari 2022

Onterecht ontslagen, ontdekt hij jaren later dat het bedrijf zijn werk nog steeds gebruikt: uit wraak verwijdert hij alles
Advertisement

Niemand vindt het leuk om onderbetaald en uitgebuit te worden, maar ontslagen worden nadat je terecht om loonsverhoging hebt gevraagd, is nog frustrerender. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het bedrijf na het ontslag gebruik blijft maken van het werk en materiaal van de ex-werknemer. Dit verhaal gaat precies daarover, en hoe een voormalige werknemer jaren later uiteindelijk wraak nam.

Een jonge videomaker bevond zich in een vervelende situatie: nadat hij om een ​​eerlijke salarisverhoging had gevraagd, werd hij ontslagen. Een nieuwe baan vinden was niet gemakkelijk, maar na drie jaar ontdekken dat zijn voormalige bedrijf nog steeds zijn bestanden en werk gebruikte, was nog traumatischer. Zijn wraak liet niet lang op zich wachten.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Dit is het verhaal van de werknemer: "Ongeveer 3 jaar geleden werkte ik als videomaker en deed ik sociale media-inhoud voor een bedrijf met 7 cijfers. Ik kreeg net iets meer dan het minimumloon betaald, hoewel ik op een gegeven moment ongeveer 50 video's per dag maakte.” Het spreekt voor zich dat de giftige werkomgeving en de toenemende werkdruk aanzienlijk hebben bijgedragen aan de stress van de betreffende werknemer. Op de een of andere manier slaagde hij er echter in om 6 maanden met hen samen te werken, totdat hij expliciet om een ​​loonsverhoging vroeg. Op dat verzoek weigerden zijn werkgevers niet alleen om hem tevreden te stellen, ze ontsloegen hem zelfs. Een manier om alle andere medewerkers eraan te herinneren niet “het onderste uit de kan te willen halen”.

Het was voor de werknemer niet gemakkelijk om een ​​andere baan te vinden, maar hij slaagde er uiteindelijk in om iets te vinden. Drie jaar na het ontslag logde de videomaker in op een oud account dat hij al lang niet meer had gecontroleerd, een drive waarop hij zijn eerdere werk had opgeslagen. Tot zijn verbazing ontdekte de man dat veel mensen (minstens 18) toegang hadden tot zijn files. Het was zijn oude bedrijf dat, buiten zijn medeweten, veel van het door hem geproduceerde materiaal bleef gebruiken. Bij die ontdekking werd de videomaker woedend: dit was als zout in de wond strooien! En vandaar dat hij wraak wilde nemen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man maakte een kopie van de bestanden voor zichzelf en verwijderde toen alles: de volgende dag zouden zijn voormalige werkgevers een leuke verrassing vinden! Sommige van de verwijderde bestanden waren bestanden waar medewerkers nog steeds mee werkten.

Kortom, na 3 jaar nam deze medewerker wraak. Hoe zou jij gereageerd hebben? Wat vind je van zijn wraak?

Advertisement