Hij verspreidt flyers met zijn cv op de auto's die op de bedrijfsparkeerplaats staan: aangenomen

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

Hij verspreidt flyers met zijn cv op de auto's die op de bedrijfsparkeerplaats staan: aangenomen
Advertisement

Een baan vinden is niet makkelijk en vaak wordt het versturen van cv's en het persoonlijk reageren op alle advertenties een echte "baan" op zich. We mogen niet opgeven en we moeten geloven in onze capaciteiten om uiteindelijk succesvol te zijn. Een 24-jarige Engelsman, Jonathan Swift, vond het meest originele idee om zijn cv te presenteren en werd beloond voor zijn vindingrijkheid. De man drukte flyers af met zijn naam, zijn foto en een QR-code die verwees naar zijn Linkedin-pagina, waar het bedrijf al zijn ervaringen en studies op een interactieve manier kon lezen.

via Twitter / instantprintuk

Advertisement
Twitter / instantprintuk

Twitter / instantprintuk

Hoeveel cv's komen er dagelijks bij elk bedrijf binnen? Gezien het werkloosheidscijfer in het algemeen, waarschijnlijk heel veel. Om je te onderscheiden van de massa moet je een origineel idee hebben en opvallen: Jonathan Swift, een man die in Yorkshire, in Groot-Brittannië woont, durfde het en werd beloond door een bedrijf.

Toen hij ontdekte dat een plaatselijk bedrijf, Instantprint, op zoek was naar iemand in de marketingsector, zette Jonathan onmiddellijk een plan op dat even ongebruikelijk als succesvol was. De man had tientallen flyers laten drukken met zijn naam, zijn foto en een code die direct linkte naar zijn cv. Daarna deelde hij de flyers uit op de voorruiten van de auto's die op de bedrijfsparkeerplaats stonden. Daarna wachtte hij tot een leidinggevende hem zou bellen voor een gesprek.

Advertisement
Twitter / instantprintuk

Twitter / instantprintuk

Het was niet vanzelfsprekend dat de truc zou werken, maar Craig Wassel, de Marketing Manager van het bedrijf dat de personeelsselectie uitvoerde, was erg onder de indruk: "Jonathans kandidatuur maakte veel indruk op mij omdat hij liet zien dat hij ons bedrijfsmerk had bestudeerd en de houding, creativiteit en humor te hebben om deel uit te maken van het team. Ik kijk ernaar uit om zijn ideeën voor onze projecten te horen en met hem samen te werken."

Hier zie je de video van Jonathan die de flyers uitdeelt. Wat vind jij van deze vondst? Voor Jonathan werkte het: zou je jongeren adviseren om het op deze manier te proberen?

Advertisement