Ze komt een paar uur voor haar afstuderen vast te zitten in het verkeer: ze bespreekt de scriptie in de auto

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

Ze komt een paar uur voor haar afstuderen vast te zitten in het verkeer: ze bespreekt de scriptie in de auto
Advertisement

De bespreking van de scriptie is het doel waar elke student naar uitkijkt, wat hij of zij onvermijdelijk nastreeft. Het bespreken van de scriptie betekent het afronden van je studie, met zweet en opofferingen, en een nieuw avontuur beginnen in de werkwereld of in de wereld van universitair onderzoek. Elisa Santacroce is een van die studenten die niet kon wachten om oog in oog te staan ​​met de afstudeercommissie en met haar professor, maar zoals bij elke grote zichzelf respecterende gebeurtenis was er een onverwachte gebeurtenis: de studente bleef vastzitten in het snelwegverkeer, wegens een verkeersongeval. Toen ze begon te begrijpen dat ze nooit op tijd bij de universiteit zou zijn, werd de noodoplossing geactiveerd.

via Repubblica

Advertisement
Facebook / Elisa Santacroce

Facebook / Elisa Santacroce

"Ik was om 7 uur 's ochtends vertrokken, uit voorzorg”, zei Elisa, "De bespreking was om 11.45 uur. Ik ken die weg. Ik ken het verkeer en de bouwplaatsen, ik dacht dat vier uur genoeg zou zijn, maar toen zat ik vast. Na het eerste half uur dacht ik dat er vroeg of laat wel beweging in zou zitten, maar na een uur realiseerde ik me dat dat niet zou gebeuren."

Helaas is het verkeer onvoorspelbaar, vooral als er verkeersongevallen plaatsvinden. Op dat moment, toen ze eenmaal begreep dat ze geen tijd zou hebben gehad om op de vastgestelde tijd in de klas te komen, belde Elisa haar supervisor, professor Luca Sabatini, die het idee van een videogesprek voorstelde. Verbonden met Teams besprak Elisa Santacroce, vanaf de snelweg A26, haar afstudeerscriptie sprekend via het scherm van haar smartphone. Als de situatie misschien een beetje frustrerend lijkt, moet worden benadrukt dat de studente haar scriptie briljant heeft beargumenteerd en hoge cijfers heeft gehaald.

Advertisement

Vive a Caselle, studia a Genova e ieri si doveva laureare. Elisa Santacroce, 23 anni, aveva già previsto il traffico...

Pubblicato da la Repubblica su Martedì 8 febbraio 2022

"Vandaag was de dag waarop ik lang had gewacht", zei Elisa, "na deze jaren van lessen op afstand en eenzame studie kon ik niet wachten om in aanwezigheid over mijn scriptie te praten. Toen het ongeluk, en het ongenoegen dat we niet op tijd konden komen". Het was zeker beter geweest om het live te bespreken, maar dankzij de technologie kan Elisa zeggen dat ze haar doel hoe dan ook heeft bereikt. Eenmaal uit de file ging de studente naar de universiteit voor een bedankje en de gebruikelijke foto's.

Pixnio / Not the actual photo

Pixnio / Not the actual photo

Professor Sabatini onderstreepte: "Tot twee jaar geleden kon dit zeker niet gebeuren en de episode van vandaag, namelijk het eerste afstuderen vanaf een snelweg, is de lakmoesproef van de nieuwe context waarin we zijn ondergedompeld".

We wensen de afgestudeerde het allerbeste!

Advertisement