De gepeste dochter reageert heftig na de zoveelste agressie en de vader is er trots op: het zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

De gepeste dochter reageert heftig na de zoveelste agressie en de vader is er trots op: het zorgt voor ophef
Advertisement

Geweld roept alleen maar meer geweld op, dat klopt, maar wat als dat af en toe de oplossing zou zijn? Dit is natuurlijk een provocatie, maar dat is precies waarom dit verhaal zoveel controverse en discussie op het net heeft veroorzaakt. De vader van een gepest meisje gaf toe dat hij erg trots was op zijn dochter toen ze uiteindelijk op een agressieve manier reageerde op haar "kwelgeest", een klasgenoot die haar lastig viel met verbaal en psychologisch geweld. Deze vader zei dat hij probeerde de beproeving van zijn dochter met "goede manieren" te beëindigen, maar dat dit niet was gelukt, omdat de pestkop deel uitmaakte van een rijke familie. De dochter reageerde toen, waarschijnlijk wanhopig, met geweld, in de hoop een les te leren aan degene die haar elke dag lastigviel.

via The Sun

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

We weten hoe wreed kinderen tegen elkaar kunnen zijn en hoe het fenomeen pesten zelfs onder de laagste leeftijdsgroepen steeds vaker voorkomt. Op elke school is het mogelijk om pesters te vinden die leeftijdsgenoten lastigvallen voor de lol, en dit zou ons moeten aanzetten tot nadenken over de opvoeding die aan deze jongeren wordt gegeven. Woorden kunnen soms meer kwaad doen dan fysiek geweld, en de hoofdpersoon van dit verhaal had al genoeg gehoord: "Kom niet meer naar school, want niemand vind je leuk", of: "Je moet gewoon dood" zei het wrede meisje. Woorden die haar kennelijk zodanig triggerden dat ze agressief en gewelddadig reageerde. Nu bevindt het gepeste meisje zich in de problemen omdat ze haar klasgenoot heeft geslagen, maar haar vader is stiekem trots: "Als mijn vrouw er niet was geweest, had ik haar een high five gegeven!"

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vader van het meisje maakte duidelijk dat hij het gebruik van geweld om problemen op te lossen niet goedkeurt, maar dat hij echt hoopte dat deze daad van rebellie de pestkop een lesje zou leren. Zijn dochter daarentegen gaf toe dat ze zich na het incident “beter voelde”. Het debat liet natuurlijk niet lang op zich wachten tussen degenen die beweren dat het kind zichzelf correct heeft verdedigd en degenen die het geweld veroordelen en benadrukken dat de intimidatie aan een "verantwoordelijke volwassene" had moeten worden gemeld.

Een gevoelige kwestie die aantoont hoezeer het schoolsysteem en veel gezinnen volledig ontoereikend zijn om een ​​fenomeen te bestrijden dat zo gevaarlijk en alomtegenwoordig is als pesten.

Advertisement