Homostel adopteert drieling: ze hebben hun droom vervuld om eindelijk ouders te worden

Janine image
door Janine

22 Februari 2022

Homostel adopteert drieling: ze hebben hun droom vervuld om eindelijk ouders te worden
Advertisement

In de samenleving waarin we vandaag leven, zijn er veel dingen veranderd in dagelijkse gewoonten, in de manier van denken, in het idee dat diversiteit en minderheden eindelijk een toegevoegde waarde zijn voor onze levenservaring en geen bedreiging of iets om met argwaan te bekijken. Zo zorgt het nieuws dat een koppel van twee mannen of twee vrouwen, of een vader of een alleenstaande moeder, een kind kunnen adopteren, dat in de steek is gelaten of zich in ernstige moeilijkheden bevindt, tegenwoordig niet meer voor ophef.

via El Diario

Advertisement

Maar ondanks de voortschrijdende evolutie van de algemene gedachte, staan ​​veel mensen nog steeds niet positief tegenover het feit dat twee mannen of twee vrouwen de mogelijkheid kunnen hebben om te adopteren, of dat ze aan hun moederlijke of vaderlijke instincten kunnen voldoen; om deze reden zijn verhalen als degene die we je vandaag gaan vertellen, erg belangrijk en veelzeggend. De twee hoofdrolspelers heten Miguel en Ismael, de eerste taalkundige en de andere leraar, wonen in Spanje en dankzij de wetten van het Europese land kregen ze in 2005 eindelijk de kans om te adopteren.

De twee hebben altijd al de wens gehad om ouders te worden van twee of drie kinderen, maar ondanks alles zijn ze pas in oktober 2020 met adoptieprocedures begonnen; Miguel en Ismael waren zich ervan bewust dat het een bureaucratisch proces was dat ongeveer 2 tot 3 jaar kon duren, maar ze hadden veel geluk, aangezien ze in slechts 15 maanden een verrassing ontvingen die de droom van hun leven bekroonde: de drieling stond op het punt zich bij hun geweldige gezin te voegen!

Advertisement
Bernard Polet/Flickr - Not The Actual Photo

Bernard Polet/Flickr - Not The Actual Photo

Het officiële nieuws van de voorgestelde adoptie kwam om precies te zijn op 28 december 2021; dit is hoe het gegaan is, volgens Miguel's woorden: "We kregen te horen dat een pasgeboren drieling wachtte op onze adoptie. Mijn man barstte in lachen uit, ik reageerde langzamer, maar we zeiden meteen ja! En je zult het niet geloven, maar de meisjes zijn heel, heel lief, ze slapen en laten ons twee lange uren slapen (een klein record), we zijn erg blij, er zijn tot nu toe geen moeilijke momenten geweest, ze waren alleen de eerste nacht een beetje onrustig.”

In slechts een paar weken tijd arriveerde de drieling thuis, en vrienden en familieleden van het zeer gelukkige homopaar voorzagen Miguel en Ismael van alles wat ze nodig hadden (flessen, wiegjes, kinderbedjes, luiers enzovoort): eindelijk bekroonden ze hun droom om ouders te worden, en niet van één, zelfs niet van twee, maar van drie prachtige meisjes!

Advertisement