"Ook als je klaar bent met je dienst, moet je me om toestemming vragen om te vertrekken": werkneemster neemt wraak na deze woorden

Janine image
door Janine

25 Februari 2022

"Ook als je klaar bent met je dienst, moet je me om toestemming vragen om te vertrekken": werkneemster neemt wraak na deze woorden
Advertisement

De werkplek is ongetwijfeld de plek waar de meeste mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Denk maar aan diensten van 8 uur of meer: ​​aan het eind van de dag is het begrijpelijk om naar huis te willen en je de rest van de tijd aan iets anders te willen wijden. Op het werk is er nooit een gebrek aan misverstanden en soms zelfs onaangename episodes die hun sporen achterlaten. Datgene wat door een gebruiker op Reddit werd verteld, liep gelukkig goed af. De medewerkster van een winkel met huishoudelijke apparaten had een onaangename confrontatie met haar manager, die letterlijk een nieuwe regel bedacht om haar superioriteit te doen gelden. De "wraak" van de werkneemster (heel soft in de praktijk) was zeer effectief en bracht onmiddellijk het laffe gedrag van de manager aan het licht.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Die dag was haar dienst net afgelopen en, zoals gewoonlijk, bereidde de hoofdpersoon van dit verhaal zich voor om de winkel waar ze werkte te verlaten, ervan overtuigd dat iemand anders haar plaats zou overnemen voor de volgende dienst. "Meestal informeren we onze werkgevers wanneer we pauze hebben of wanneer we klaar zijn met onze dienst - zei de medewerkster - ik was daar al 8 uur en ik was er zeker van dat er iemand was die mijn rol bij de kassa zou overnemen toen ik ermee stopte. Dus ik zocht mijn supervisor en vroeg haar om iemand te sturen omdat ik naar huis ging”. Op dat moment hield haar manager haar echter geïrriteerd tegen om te zeggen: "Nou, kun je niet nog 5 minuten wachten?". Ze antwoordde dat ja, ze kon wachten als ze moest blijven, maar ze nam aan dat er iemand was om de volgende dienst te doen. De manager zei haar toen dat ze mocht vertrekken, maar dat ze de volgende keer haar toestemming zou moeten vragen om te gaan.

De vrouw was sprakeloos: sinds wanneer moest je toestemming vragen om naar huis te gaan als je werk erop zat? Al haar collega's in de winkel bevestigden dat die regel nooit heeft bestaan.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

De volgende keer gedroeg de medewerkster zich echter precies zoals de manager haar had opgedragen: na het beëindigen van de 8-uursdienst bleef de vrouw daar in de winkel, steeds in de buurt van haar manager om haar op haar aanwezigheid te wijzen. “Mijn dienst zat erop”, zei ze, “en in plaats van weg te gaan, bleef ik daar staan ​​en herinnerde ik mezelf aan wat de manager had gezegd. Ik bleef door de winkel dwalen en de planken een beetje herschikken, en was vlak bij haar. 2 en een half uur later zei ze tegen me "ben je er nog? Waarom ben je niet naar huis gegaan?" Ik antwoordde: “Je zei dat ik moest wachten op je toestemming”. Ze keek me boos aan en zei dat ik moest vertrekken. Ik ging naar buiten en uiteindelijk betaalden ze me de overuren terwijl ik letterlijk niets gedaan had!”

Heb jij ook dergelijke situaties meegemaakt op het werk? Vertel het ons in de reacties!

Advertisement