Bij het eindgesprek met de werkgever deelt ze mee dat ze zwanger is, maar hij antwoordt rustig: "En wat is het probleem?"

Janine image
door Janine

23 Februari 2022

Bij het eindgesprek met de werkgever deelt ze mee dat ze zwanger is, maar hij antwoordt rustig: "En wat is het probleem?"
Advertisement

Er is veel discussie geweest over hoe bedrijven het moederschap steeds nadrukkelijker ontmoedigen, door excellente kandidaten misschien af ​​te wijzen alleen omdat ze zwanger zijn of omdat ze graag kinderen willen. Gelukkig zijn niet alle realiteiten zo somber en zijn er nog enkele mooie verhalen van hoop, die we graag vertellen om alle jonge werkneemsters te motiveren. De 27-jarige Federica Granai heeft met succes de 5 stappen doorlopen voor het eindgesprek met de directeur van het bedrijf waarvoor ze had gesolliciteerd; op het sleutelmoment, waarop ze oog in oog stond met de ondernemer, gaf ze eerlijk toe dat ze zwanger was. Het is duidelijk dat Federica dat deed met angst voor de negatieve reactie van het hoofd van het bedrijf, die haar in plaats daarvan verraste: "En wat is het probleem? Dat is geweldig nieuws!".

via Facebook / Simone Terreni

Advertisement

Lei è Federica Granai. Dopo essere rimasta senza lavoro fa un colloquio con noi. Alla selezione ci sono diversi...

Pubblicato da Simone Terreni su Domenica 13 febbraio 2022

Iedereen zou, in de plaats van Federica Granai, bang zijn geweest voor de negatieve reactie van het hoofd van het bedrijf, toen ze meldde dat ze zwanger was. Helaas is dit een groot onrecht voor werkende vrouwen die ook een verlangen naar het moederschap hebben. Werk en moederschap mogen elkaar in een geëvolueerde samenleving niet uitsluiten, maar juist in tijden van crisis streven ondernemers meer naar winst dan naar menselijkheid. Dit was gelukkig niet het geval bij Simone Terreni, eigenaar van het bedrijf "VoipVoice", in Florence, in Italië. Op Federica's "bekentenis" dat ze zwanger was tijdens de laatste stap voordat ze werd aangenomen, antwoordde Terreni als een echte werkgever: "Dat is alles? En wat is het probleem? Het is geweldig nieuws!".

Federica's getuigenis is belangrijk en helemaal niet vanzelfsprekend in de samenleving waarin we leven: "Voor mij zijn loyaliteit en transparantie de basis van alles. Ik had het contract in stilte kunnen ondertekenen en het bedrijf voor een voldongen feit kunnen stellen. Maar dat wilde ik niet. De kans die mij werd geboden was te groot en ik wilde het vertrouwen van degenen die in mij geloofden niet beschamen". En hieruit kan een goede werkgever al begrijpen dat hij tegenover een eerlijk en vastberaden persoon staat.

Advertisement

TUTTO IL RESTO È NOIA! Ho distrutto il mio PC! Ho versato uno tsunami d’acqua sulla tastiera. E poco dopo il mio Mac è...

Pubblicato da Simone Terreni su Martedì 18 gennaio 2022

Inmiddels is Federica bevallen en moeder van een zoon genaamd Diego en haar getuigenis blijft belangrijk: "Als ik mijn verhaal vertel, is het omdat andere bedrijven een voorbeeld kunnen nemen van het bedrijf waarin ik werk. Om te begrijpen dat vrouwen, met of zonder kinderen, geen beperking zijn. En als een vrouw geschikt is voor de baan, is ze gewoon geschikt”.

Misschien is dit precies wat de meeste bedrijven voor eens en altijd zouden moeten begrijpen. Ben je het ermee eens?

Advertisement