Loodgieter met lang haar wordt ontslagen omdat hij weigert het af te knippen: kort daarna wordt hij aangenomen door een ander bedrijf

Janine image
door Janine

24 Februari 2022

Loodgieter met lang haar wordt ontslagen omdat hij weigert het af te knippen: kort daarna wordt hij aangenomen door een ander bedrijf
Advertisement

Het kapsel is ongetwijfeld een manier om iemands persoonlijkheid uit te drukken, en dat niet alleen. Denk maar aan hoe de mode zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld en je zult meteen begrijpen hoe sommige kapsels kinderen van een tijdperk zijn: lang haar was bijvoorbeeld erg in de mode in de jaren ’60 en ’70, toen je op straat hippies tegenkwam. Lang haar dat altijd een politieke connotatie heeft gehad, en daarom worden ze soms gedemoniseerd op de werkplek. Net als kleding of huidskleur kun je blijkbaar ook gediscrimineerd worden in de manier waarop je je haar draagt: een werkgever heeft een werknemer ontslagen die weigerde zijn haar te knippen om te voldoen aan een regel.

via Reddit / naturalviber

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

Een loodgieter deelde zijn verhaal op een Reddit-groep en beschreef hoe hij werd aangenomen door een bedrijf en hoe hij ook werd geprezen om zijn professionaliteit en vaardigheden. Jammer dat zijn werkgever, toen hij zich realiseerde hoe lang zijn haar was, hem een ​​ultimatum stelde: "Knip het af of je wordt ontslagen" was de strekking ervan. De jonge man hield zijn haar vastgebonden en bedekt met een petje, daarom zag zijn baas het nooit. Voordat hij zijn haar liet zien, was hij in feite gekozen als een van de beste loodgieters die net bij het bedrijf was gekomen, zozeer zelfs dat hij een kleine opslag en een persoonlijk busje had moeten krijgen.

De werkgever veranderde plotseling van gedachten toen hij zijn werknemer zag met schouderlang haar. “Knip het voor morgen af," beval hij, maar de werknemer antwoordde dat hij zijn uiterlijk niet zou veranderen om de rol van loodgieter te vervullen. Als alternatief stelde dezelfde werknemer zijn werkgever voor om naar een andere rol te verplaatsen als zijn haar inderdaad een probleem was, maar zijn supervisor weigerde dit te accepteren.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Op dat moment pakte de werknemer zijn gereedschap en nam afscheid van het bedrijf dat hem sinds twee weken had aangenomen: "Bedankt voor het verspillen van mijn tijd", zei de loodgieter tegen de baas, waarna hij op weg ging naar zijn auto en zijn cv presenteerde aan een ander loodgietersbedrijf, niet ver van het bedrijf waar hij zojuist was ontslagen. De jonge loodgieter vond al snel een andere plek in dezelfde rol, maar dit keer was zijn haar geen probleem voor zijn nieuwe baas, met wie hij ook grapjes maakte over wat er bij het vorige bedrijf was gebeurd.

Wat te zeggen, er goed uitzien op de werkplek is één ding, maar beslissingen nemen over je uiterlijk op basis van vooraf ingestelde regels en zonder duidelijke reden is iets anders. Wat vind jij?

Advertisement