School zet een 14-jarige jongen in eenzame opsluiting voor zijn "extreme kapsel": zijn moeder is woedend - BekijkDezeVideo.nl
x
School zet een 14-jarige jongen in eenzame…
Man laat zijn vrouw alle spullen dragen, maar een mimespeler doet hem beseffen dat het verkeerd is Hij wordt boos op de verkoper voor de opmerkingen tegen zijn vrouw en dochter:

School zet een 14-jarige jongen in eenzame opsluiting voor zijn "extreme kapsel": zijn moeder is woedend

22 Mei 2022 • Door Janine
2.301
Advertisement

Kan een onschuldig kapsel zoveel controverse opleveren dat een leerling wordt geschorst? Blijkbaar wel: het gebeurde op Kingswood Academy, een van de meest prestigieuze scholen in East Yorkshire (VK), met een 14-jarige jongen. Onmiddellijk na het paasweekend verscheen de jongeman in de klas met een frisser en vrolijker kapsel. Helaas werd deze verandering van uiterlijk niet verwelkomd door de school, die hem berispte, in eenzame opsluiting zette en zijn ouders liet komen. De moeder van de jongen was sprakeloos, hoewel het niet de eerste episode was waarin de school klaagde over het kapsel van de 14-jarige.


'It's not good for his mental health'

Pubblicato da Grimsby Live su Giovedì 28 aprile 2022

Charlie Deyes verscheen in de klas met een vrij gewoon kapsel en dat bij jongeren van gisteren en vandaag erg populair is. Zijn haar was korter geknipt aan de zijkanten, bij de slapen en langer op de bovenkant van zijn hoofd. Hoewel het geenszins een "extreem kapsel” was, vond zijn school zijn kapsel ongepast en besloten ze de gebruikelijke maatregelen te nemen: de jongen in eenzame opsluiting zetten in een afgesloten klaslokaal, met de mogelijkheid om slechts twee keer per dag naar het toilet te gaan en zonder de mogelijkheid om tussen de lessen door met zijn klasgenoten te communiceren. De reden? Charlie's kapsel "respecteerde het beleid van het schooluniform niet" en leidde zijn klasgenoten af. Hoewel Charlie's moeder Sam het helemaal niet eens was met dit absurde schoolbeleid, besloot ze hem terug te brengen naar de kapper om zijn haar te laten doen. Deze tweede poging leek de school echter niet te bevallen, die Charlie weer in eenzame opsluiting zette.

"Ze zeiden dat het kwam door een vervagende lijn of zoiets, en omdat je twee contrasterende kleuren kon zien," legde de moeder uit, geschokt door de gebeurtenissen, "ik zei: ‘Nou, natuurlijk zie je twee kleuren omdat de helft geschoren is terwijl de bovenkant gewoon is afgeknipt. Maar hij heeft zijn haar niet gekleurd'". Na al deze controverse heeft de vrouw besloten om haar zoon tijdelijk thuis te houden in plaats van in eenzame opsluiting op school, hoewel deze keuze haar een flinke boete zou kunnen opleveren: "Ik krijg liever een boete dan mijn zoon zo te laten lijden”, merkte Sam op. De vrouw vervolgde: "Een schooluniform, ik begrijp volledig dat het beleid streng moet zijn, maar ik zei tegen hen: 'Het is een kapsel, kunnen jullie me uitleggen waarom jullie hem in eenzame opsluiting moesten zetten, waarom jullie hem straffen?' Het is niet goed voor zijn mentale gezondheid om in een geïsoleerde kamer te zitten."

Wat denk jij ervan? Kan een vrij algemeen kapsel zoveel invloed hebben op de opleiding van een jongen? Schrijf ons je mening in de reacties!

Tags: AbsurdKapselsVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt