Ze houdt van auto's, maar wordt gepest omdat ze een vrouw is: nu wordt ze online gevolgd door miljoenen gebruikers

Janine image
door Janine

19 Maart 2022

Ze houdt van auto's, maar wordt gepest omdat ze een vrouw is: nu wordt ze online gevolgd door miljoenen gebruikers
Advertisement

De samenleving waarin we leven heeft ons geleerd om zorgvuldig te scheiden wat bij een man en wat het beste bij een vrouw past. Jongens spelen al van jongs af aan met speelgoedautootjes en speelgoedsoldaatjes, terwijl poppen en miniatuurkeukens voorbehouden zijn aan meisjes: een slinkse manier om meteen duidelijk te maken waar het kind bij hoort in deze wereld. Gelukkig veranderen de gebruiken geleidelijk en het is te hopen dat we naar meer tolerante tijden zullen kunnen evolueren, waarin mensen een meer open geest kunnen hebben. Alex Hirschi is een vrouw die altijd is gepest vanwege haar grote passie voor motoren, een passie die typisch verband houdt met de mannelijke sfeer. Maar wat kan het voor kwaad als een vrouw van auto's houdt? Uiteraard niets, en vandaag heeft Alex wraak genomen: ze heeft een aanhang van miljoenen fans op haar sociale pagina's waar ze over motoren praat!

via Instagram / supercarblondie

Advertisement

Hirshi is 36 jaar oud en heeft haar carrière als radiopresentator letterlijk opgegeven om zich te wijden aan haar ware passie: auto's. De carrièreswitch was een succes, maar het was in het begin niet gemakkelijk: Hirshi werd in feite gepest en was het doelwit van de auto-industrie, een typisch door mannen gedomineerde sector, die haar op dit pad probeerde te intimideren. Wat te zeggen, te oordelen naar het indrukwekkende aantal volgers dat ze heeft, wisten ze haar niet te stoppen!

"Ik woon in Dubai en heb in werkelijk ongelooflijke auto's mogen rijden, dus mijn interesse is aanzienlijk toegenomen", zei de 36-jarige. "Ik wilde heel graag met de wereld delen wat ik hier kon zien en zo is mijn hobby begonnen", vervolgde ze in haar verslag, "maar toen ik zag dat zoveel andere mensen net zo van deze auto's hielden als ik, begon ik het serieuzer nemen. Ik stopte met mijn carrière.”

Advertisement

Hirshi vertelde hoe het voor haar was om zich te wijden aan deze activiteit, die door velen als bijna uitsluitend “voor mannen” wordt beschouwd:

"Ik voelde me enorm beoordeeld op dit gebied toen ik begon. Maar ik voelde me niet alleen beoordeeld, ik werd beoordeeld", zei de vrouw. "Ik was bijna altijd de enige vrouw bij auto-evenementen. Ze fluisterden allemaal elke keer als ik een zaal binnenliep en ik onderging veel pesterijen achter de schermen. Het was niet grappig", zijn Hirshi's harde woorden. "Ik was niet alleen een vrouw die op dit gebied werd beoordeeld, maar ik was ook een vrouw die geen expert was van auto's. Ik had het over auto's in termen van leken, zodat we allemaal deze wereld zouden kunnen begrijpen en er deel van kunnen uitmaken”, concludeerde Hirsh en voegde er nog aan toe:

"De wereld van auto's is altijd intimiderend geweest. Ik wilde het voor meer mensen openstellen, maar in het begin was het hard werken."

Gezien het feit dat bijna 70 miljoen mensen haar tot nu toe volgen op sociale netwerken, heeft Hirshi wraak genomen op de auto-industrie!

Advertisement