Hij bouwt een nepflitser om automobilisten te laten vertragen die langs zijn huis rijden - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij bouwt een nepflitser om automobilisten…
Hij wilde nooit wakker gemaakt worden en zijn vriendin respecteerde hem: op de eerste werkdag is hij te laat Zie je het gezicht van de hond op deze foto? De foto die het web in de war brengt

Hij bouwt een nepflitser om automobilisten te laten vertragen die langs zijn huis rijden

12 Maart 2022 • Door Janine
1.505
Advertisement

Wonen op een te drukke plek is voor niemand de eerste keuze, maar het is niet ongebruikelijk dat men bij het kopen of huren van een huis niet meteen beseft hoeveel verkeer de kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Als ons huis uitkijkt op een notoir drukke straat omdat het misschien midden in de stad ligt, zal het moeilijk zijn om de geluiden van voorbijrazende en toeterende auto's volledig te isoleren. Kortom, het is noodzakelijk om van geval tot geval goed te evalueren en ook dit aspect in overweging te nemen; of je kunt doen zoals Peter Van der Gucht, een 57-jarige uit Stekene, in Vlaanderen, die een nepflitser voor zijn huis bouwde om auto's langzamer te laten rijden!

via: HLN

In een klein dorpje in Vlaanderen besloot de 57-jarige Peter Van der Gucht dat hij genoeg had van al die auto's die elke dag met hoge snelheid door de straat voor zijn huis reden. Om het probleem op zijn eigen manier op te lossen, bouwde de man een nepflitser, met de bedoeling automobilisten te laten schrikken die zeker zouden vertragen uit angst voor een boete.

Aangezien Peter een professionele carrosseriebouwer is, had hij geen grote moeite om een ​​zo realistisch mogelijke snelheidscamera te ontwerpen en te maken. Het eindresultaat was zelfs zo voldoening gevend dat de verwachte resultaten niet lang op zich lieten wachten: automobilisten die voorheen bijna nooit de 50 km/u-limiet respecteerden, gingen eindelijk langzamer rijden.

Peter vond zijn oplossing op een volledig ambachtelijke manier, en toch bleef hij in de legaliteit: "De politie kwam me twee keer om uitleg vragen" zei Peter, "en de agenten gaven toe dat ik niets illegaals deed, omdat de nepcamera op eigen grond staat en niet op de openbare weg.” Juridisch gezien dus geen probleem voor Peter.

Misschien ook een idee voor jou?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt