Ze koopt een zonnebril van een straatverkoper voor $35, maar ze betaalt per ongeluk $350: hij wil haar het geld teruggeven - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze koopt een zonnebril van een straatverkoper…
Hij vraagt ​​om de hand van een albino meisje dat door haar familie werd afgewezen: Ondernemer wordt 80 jaar en schenkt voor de gelegenheid €50.000 aan zijn medewerkers

Ze koopt een zonnebril van een straatverkoper voor $35, maar ze betaalt per ongeluk $350: hij wil haar het geld teruggeven

17 Maart 2022 • Door Janine
2.365
Advertisement

Heel vaak zijn we geneigd om achterdochtig te zijn en anderen niet te vertrouwen. We denken dat anderen altijd klaar staan ​​om van ons te profiteren en daarom zijn we verrast als we getuige zijn van of horen over daden van vrijgevigheid of, meer nog, eerlijkheid.

Onze constante terughoudendheid wordt echter gelukkig overschaduwd door mooie en eenvoudige episodes zoals degene die we je gaan vertellen. Momenten uit het dagelijks leven die ons bemoedigen en ons doen hopen op de mogelijkheid van een betere wereld.


UMA ESTÓRIA DE HONESTIDADE!!!!! Juliana Figueredo 2 de julho via Instagram · Ontem eu fui à praia e esse rapaz de...

Pubblicato da Odraci Sofia Junior su Mercoledì 4 luglio 2018

Er zijn twee hoofdrolspelers in dit verhaal: Juliana en Moussa. Beiden wonen in Rio de Janeiro, zij werkt als administratief medewerkster en hij als straatverkoper op het strand. Daar hebben ze elkaar een tijdje geleden ontmoet. Juliana was naar het strand gegaan om van de zon te genieten toen ze Moussa zonnebrillen zag verkopen. Geïntrigeerd ging ze naar hem toe en vroeg hoeveel ze kosten. De prijs was $35, dus Juliana gaf zichzelf een klein cadeautje.

Je denkt misschien dat er niets vreemds aan de hand is. Je hebt gelijk, ware het niet dat er een "klein" foutje in de betaling was wat resulteerde in een mooi gebaar. Door de bril met de pinpas te kopen, betaalde het meisje per ongeluk $350 in plaats van $35. Sommigen zouden er misschien misbruik van hebben gemaakt en met de "buit" zijn vertrokken, maar dat was niet het geval bij Moussa. De Senegalese man rende terug en probeerde het meisje uit te leggen wat er was gebeurd. Omdat ze hem niet goed begreep, zei hij dat ze moest wachten en kort daarna kwam hij terug met een vriend die goed Portugees sprak. Deze man legde Juliana de situatie uit en aangezien het niet mogelijk was om het geld onmiddellijk terug te geven, hielden Moussa en Juliana contact.

📢⚠️Mulher compra óculos na praia por R$35 sem se aperceber que na realidade pagou R$350 Todos nós já vimos aquelas...

Pubblicato da CDN su Lunedì 29 novembre 2021

Tijdens hun gesprek ontdekte het meisje dat Moussa een vrouw en kind had in Senegal en dat hij dus ver van hen vandaan woonde. Drie jaar geleden was hij naar Rio verhuisd om meer te verdienen en het geld naar zijn familieleden in Afrika te sturen, zodat ze een beter leven konden leiden. Dit zette het meisje aan het denken: $350 uit de lucht zien vallen zou al genoeg zijn voor Moussa en zijn gezin. Maar hij had de weg van de eerlijkheid gekozen en verdiende speciale dank. Dus toen ze elkaar weer ontmoetten, bracht Juliana een cadeau mee voor de man: een kinderwagen voor zijn zoon.

Maar dat was niet genoeg voor haar, dus besloot ze wat er gebeurde op Facebook te posten. "Moussa's eerlijkheid heeft me ontroerd. - schreef ze op haar profiel - en ik hoop dat het openbaar maken van de episode een goede en vriendelijke man kan helpen". Gelukkig was dat het geval. Veel van de gebruikers die het verhaal lazen, schreven haar en vroegen om contact met de Senegalese man om hem op wat voor manier dan ook te helpen.

Advertisement

Een solidariteit die Moussa blij maakte en tegelijkertijd verbaasde. Het was volkomen normaal dat hij dat geld teruggaf en hij dacht niet dat hij zo'n opschudding zou veroorzaken. Van kleins af aan had hij geleerd om de spullen van anderen niet te nemen en hij had gehandeld op de manier die hem het beste leek.

Deze man maakte een heel mooi gebaar, waardoor hij de beloning kreeg die hij verdiende. Dank aan Juliana voor het vertellen van haar ervaring en dank aan Moussa om ons eraan te herinneren dat niet alles verloren is en dat er veel mooie mensen op de wereld zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt