Ze gaat haar dochter ophalen van de kleuterschool en ziet wat papiertape op haar voeten: “Dat is om te voorkomen dat ze haar sokken verliest"

Janine

15 Maart 2022

Ze gaat haar dochter ophalen van de kleuterschool en ziet wat papiertape op haar voeten: “Dat is om te voorkomen dat ze haar sokken verliest"
Advertisement

Kinderen krijgen is voor veel mensen een unieke ervaring, ook al gaat het leven van een ouder niet altijd over rozen. Evenzo kan het voor een kleuterleidster stressvol zijn om bijvoorbeeld veel kinderen in het gareel te houden en ervoor te zorgen dat iedereen in orde is. Dit rechtvaardigt duidelijk niet het gebruik van middelen en listen die niet passen bij de omgeving en de situatie waarin men zich bevindt. Zo ontdekte een moeder, nadat ze haar dochtertje van de kleuterschool had gehaald, dat de juffen haar sokken aan haar broek hadden vastgemaakt met een stukje papiertape. Heb je ooit zoiets gezien? De jonge moeder was geschokt en geamuseerd tegelijk, daarom liet ze op TikTok de scène zien waarin ze zich de onwaarschijnlijke oplossing realiseerde die de juffen hadden gevonden.

via TikTok / chelsea.hutchins94

Advertisement
TikTok / chelsea.hutchins94

TikTok / chelsea.hutchins94

Moeder Chelsea, die zichzelf "chelsea.hutchins94" noemt op TikTok, kon haar ogen niet geloven toen ze, eenmaal in het autostoeltje, haar dochter met plakband op haar voeten zag. Blijkbaar hadden de juffen papieren tape op de sokken en broek van het kind gebruikt om te voorkomen dat ze haar sokken kwijt zou raken. Natuurlijk zijn er talloze reacties vol afschuw en verontwaardiging geweest over deze onorthodoxe en potentieel gevaarlijke oplossing, maar er zijn ook mensen geweest die hebben gezegd dat ze nog nooit aan zo'n efficiënte en praktische oplossing hadden gedacht.

De moeder plaatste de video met een bijschrift dat ongeveer als volgt luidt: "Dit is wat er gebeurt als kleuterleidsters er niet in slagen alle kinderen hun sokken aan te laten houden."

TikTok / chelsea.hutchins94

TikTok / chelsea.hutchins94

De video ging snel viraal, met meer dan 4 miljoen views en schokte veel gebruikers: "Ik zou zijn ontslagen als ik zoiets had gedaan", schreef een kleuterleidster in de reacties, terwijl een andere gebruiker eraan toevoegde: "Eh.. nee. Ik ben een kleuterjuf en zou dat nooit doen." Er zijn mensen die het potentiële gevaar van een materiaal als papieren tape in de handen van zeer jonge kinderen hebben benadrukt: "Het is een schending van de rechten van het kind... wat als ze in de tape stikt?”. Dan zijn er mensen die deze methode juist gebruiken bij kleuters, die altijd alles verliezen, te beginnen met sokken.

Een methode die zeker veel discussie heeft veroorzaakt en waar veel mensen het niet mee eens zullen zijn, daar zijn we zeker van. Wat vind jij?

Advertisement