Op 73-jarige leeftijd werkt ze 8 uur per dag als privéchauffeur: "Ik hou van reizen, voor mij is autorijden therapeutisch" - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 73-jarige leeftijd werkt ze 8 uur…
Op 19-jarige leeftijd moet ze haar dochter afstaan ​​voor adoptie: 17 jaar later ontmoet ze haar opnieuw in een winkelcentrum Haar man wordt ziek en zij brengt hem naar het huis van haar schoonmoeder:

Op 73-jarige leeftijd werkt ze 8 uur per dag als privéchauffeur: "Ik hou van reizen, voor mij is autorijden therapeutisch"

16 Maart 2022 • Door Janine
1.438
Advertisement

En wie zei dat de derde leeftijd het einde is van elke droom of doel in het leven? Velen die de hoge leeftijd bereikt, zetten veel verlangens opzij, genieten terecht van hun pensioen na jarenlang te hebben gewerkt en opofferingen om een ​​gezin te stichten, een toekomst te verzekeren voor hun kinderen, kleinkinderen en zichzelf, maar de meesten beseffen misschien niet dat het bereiken van de derde leeftijd ook betekent meer tijd voor jezelf hebben en doen wat je het liefste doet. Zoals deze 73-jarige Braziliaanse vrouw doet, die op haar leeftijd gewoon geen zin heeft om met pensioen te gaan!

via: G1 Globo

Haar naam is Maria Albina Oliveira da Cruz, ze woont in Santos in de buurt van San Paolo in Brazilië, ze is net 73 geworden en heeft in de loop van de tijd een hele grote familie gesticht: ze heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind op komst. Toen ze jonger was, werkte ze als makelaar en daarna als naaister, maar waar ze altijd meer van heeft gehouden dan van wat dan ook in de wereld is autorijden, reizen, altijd heen en weer naar verschillende plaatsen.

Immers, zoals de Braziliaanse vrouw zegt, rijdt ze sinds haar 20e regelmatig auto, maar het is pas sinds een jaar of drie dat ze het officieel en vooral tegen betaling doet; ja, want Maria Albina is nu een bekende in haar gemeenschap geworden, ze is namelijk omgedoopt tot de "grootmoeder van Uber".

Ja, want Maria Albina houdt ervan om te rijden en van de ene plaats naar de andere te gaan, en toen ze hoorde van de Uber-app waar je privéchauffeurs kunt boeken, hoefde ze niet lang na te denken en besloot ze een kans te wagenn: "Het is niet het geld waar ik geïnteresseerd in ben. Als het donker begint te worden, stop ik, want 's nacht rijd ik liever niet. Ik rijd graag overdag. Ik vind het heerlijk om altijd heen en weer te rijden met een nieuwe passagier. Op de vraag waarom ik op mijn leeftijd nog werk, zeg ik dat het een excuus is om rond te rijden. Het eerste wat ze me vragen is mijn leeftijd, maar autorijden is als een therapie voor mij."

Een nieuwe baan die zeker heel belangrijk lijkt te zijn voor Maria Albina, die zei dat ze het op zondag, of tijdens vakanties of feestdagen, zo mist om achter het stuur van de Uber-auto te zitten dat ze niet kan wachten tot het weer maandag of een doordeweekse dag is om terug in haar auto te springen en mensen van de ene plaats naar de andere te vervoeren, ongeveer 7-8 uur per dag.

Advertisement

Maria vertelde: "Het is iets dat me zo gelukkig maakt. De dag dat ik niet naar mijn werk ga, mis ik het. Op zondag komen mijn kleinkinderen en ze vragen me of ik ga werken, ze zeggen dat ik moet rusten, maar Ik vertel ze dat ik het leuk vind. Waarom moet ik rusten? Ik wil de straat op, mijn werk is de straat!"

Wat een kwieke oma!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt