Manager eist dat de werknemer op zijn vrije dag naar kantoor komt, maar hij weigert: "Ik zit in de bioscoop" - BekijkDezeVideo.nl
x
Manager eist dat de werknemer op zijn…
Moeder van 9 kinderen maakt haar huis met 7 kamers elke dag schoon: Ze legt 295 km af om de dochter van een vriend te laten studeren: een belofte die wordt nagekomen

Manager eist dat de werknemer op zijn vrije dag naar kantoor komt, maar hij weigert: "Ik zit in de bioscoop"

27 Maart 2022 • Door Janine
2.349
Advertisement

Wie heeft er nog nooit wat extra moeten werken omdat "nee zeggen tegen de werkgever” niet eens een optie is? Dit is gedrag dat zoveel mogelijk moet worden vermeden en de hoofdpersoon van dit verhaal, "OnlyFansMod", heeft op Reddit bewezen perfect opgewassen te zijn tegen de situatie. Op zijn vrije dag schreef zijn baas hem dat hij zo snel mogelijk op zijn werk moest verschijnen omdat er dringend behoefte was om de dienst van een andere, zieke werknemer over te nemen. De manager eiste dat een van haar medewerkers tijdens zijn vrije avond kwam om de situatie te redden, zonder daarvoor een passende vergoeding of erkenning toe te kennen, maar gewoon tekeer te gaan vanuit de top van haar vermeende superioriteit.

De medewerker kwam, zoals je je kunt voorstellen, niet op het werk opdagen, maar de screenshots van hun gesprek kwamen online terecht, overgeleverd aan de genade van webgebruikers.

via: Reddit

De manager in kwestie eiste niet alleen onmiddellijke aanwezigheid van een van haar medewerkers op zijn vrije dag, maar ze wendde zich ook onbeschoft tot hem. Ze had misschien niet gedacht dat het hele gesprek online zou eindigen. Dit is het eerste bericht dat de medewerker rond negen uur 's avonds kreeg:

"Hallo! Kun je alsjeblieft komen werken? We hebben geprobeerd contact met je op te nemen op je andere sociale netwerken, maar je was niet bereikbaar. We hebben je dringend nodig om de dienst van een zieke collega te komen overnemen. Kun je mij terugbellen?". De medewerker antwoordde na een paar minuten als volgt: "Het is mijn vrije dag, ik kan vanavond niet naar mijn werk komen, ik heb andere plannen." De manager drong duidelijk aan en zei dat ze onderbezet was, waarop de werknemer heel duidelijk was:

"Verdubbel mijn loon, geef me maandag vrij en ik ben er over een uur."

De manager antwoordde geïrriteerd dat ze hem zoals gewoonlijk zouden betalen en dat ze in de toekomst misschien zouden overwegen om hem op andere manieren te bedanken. Kortom, de man zou op het laatste moment zijn vrije avond moeten opgeven zonder ook maar de geringste erkenning te krijgen. De werknemer antwoordde dat hij op het punt stond naar de bioscoop te gaan om Batman te zien en dat hij spoedig zijn mobiele telefoon zou uitzetten. Op dat moment ontplofte de manager in een vlaag van woede en noemde het gedrag van de werknemer "onaanvaardbaar". Alsof dat nog niet genoeg was, bleef ze eisen dat de werknemer zich onmiddellijk naar de werkplek haastte, door hem uiteindelijk een "extra $20" toe te kennen voor de moeite. De medewerker sloeg het aanbod duidelijk af: "Ik kom niet voor slechts 20 dollar extra, de film begint bijna en over 10 minuten zet ik mijn mobiel uit. Het is niet redelijk van u om zulke verzoeken te doen."

Op dit punt veranderde de discussie, de manager dreigde namelijk met ontslag. Het gesprek nam een ​​zeer slechte wending toen de werkgever de werknemer de schuld begon te geven: "Je hebt een kans verpest, ik hoop dat je het weet. Nu ben ik gedwongen om de hele nacht zelf de dienst over te nemen, en je weet heel goed dat ik het hier niet mee eens ben. Vraag me in de toekomst geen gunsten meer.” Alsof dat nog niet genoeg was, schreef de manager hem: "En ik heb net gekeken... zo laat op de avond laten ze Batman niet zien! Je negeert me gewoon!".

Op de dreigementen met ontslag antwoordde de werknemer zonder aarzelen: "Het kan me niets schelen als je me ontslaat. Ik heb net aan de telefoon gesproken met de manager van mijn tweede baan, die heeft ingestemd met verlenging van mijn werkuren. Het is mijn vrije dag! Mijn uniform en uitrusting worden opgestuurd naar het kantoor. Bedankt!".

Hoe vind jij dat de werknemer zich in deze situatie heeft gedragen? Denk je dat de manager het recht had om zijn onmiddellijke komst op kantoor te eisen, ook al was het zijn vrije dag?

Tags: AbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt