Zijn fiets wordt gestolen en een 7-jarige jongen besluit er één te kopen met de cadeaubonnen van zijn verjaardag (+ VIDEO) - BekijkDezeVideo.nl
x
Zijn fiets wordt gestolen en een 7-jarige…
Een 67-jarige vrouw ontmoet haar eerste liefde na veertig jaar en trouwt met hem Deze arme jongen verzamelde blikjes op straat: als een onbekende hem $1000 geeft, barst hij in tranen uit (+ VIDEO)

Zijn fiets wordt gestolen en een 7-jarige jongen besluit er één te kopen met de cadeaubonnen van zijn verjaardag (+ VIDEO)

28 Maart 2022 • Door Janine
932
Advertisement

Tegenwoordig, meer dan vroeger, is het leven van alledag hard en ingewikkeld. Problemen liggen altijd om de hoek en op elk moment kan er iets gebeuren dat onze dag verandert. We denken meestal aan negatieve episodes, maar wat als de koerswijziging daarentegen voortkomt uit een aardig gebaar van altruïsme en vrijgevigheid?

Misschien kan onze mening over de wereld en over anderen veranderen en ook de dosis hoop voor een betere wereld. Wat, we zijn er zeker van, gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal.


Hij is John Taylor, een 62-jarige die in Orlando (VS) woont en werkt. John verplaatste zich altijd op zijn fiets om wat dan ook te doen.

Op een dag, terwijl hij aan het lunchen was in een McDonald's, overkwam hem iets onaangenaams: iemand had zijn fiets gestolen. Toen John zich realiseerde wat er aan de hand was probeerde hij de dief te stoppen, helaas zonder succes. Later vroeg hij de mensen die in de buurt waren om hem te helpen en hem te achtervolgen. Eén van hen was Suzanne, de moeder van de kleine Matthew.

De vrouw weigerde achter de dief aan te gaan, maar besloot toch Taylor te helpen door de politie te bellen. De man was wanhopig: de fiets was zijn enige vervoermiddel en hij zou niet zonder hebben gekund. Hij zou gedwongen zijn altijd vergezeld te worden door een familielid of kennis. Hij bevond zich in een moment van grote moeilijkheden en juist dit trof Matthew, de zoon van Suzanne, en zette hem aan het denken.

De 7-jarige jongen was getuige geweest van dit alles en besefte dat hij iets moest doen. “Ik vond het zo naar om die meneer te horen zeggen dat hij nergens naartoe kon zonder zijn fiets. Ik kon niet naar huis gaan zonder iets te doen. Dus nam ik wat cadeaubonnen van een winkel die ik op mijn verjaardag had gekregen en gaf ze aan hem”.

Advertisement

Taylor wilde aanvankelijk het geschenk van zo'n klein kind niet aannemen, maar na zijn aandringen gaf hij toe. Matthew had niet alleen een vriendelijk gebaar van onbaatzuchtigheid gedaan, maar hij had ook een geweldige les geleerd. Taylor zelf zei: "Ik heb zoveel geleerd van Matthew's vriendelijkheid. Een paar uur nadat ik mijn nieuwe fiets had, vond ik die van mij terug en als die jongen er niet was geweest, zou ik slecht op de dief hebben gereageerd. In plaats daarvan leerde ik van zijn voorbeeld en deed ik zoals hij ongetwijfeld zou hebben gedaan".

De man heeft niet alleen niet slecht over die persoon gesproken, hij besloot ook de oude fiets aan een behoeftige te geven. Matthew, pas 7 jaar oud, had Taylor een les geleerd en ook iedereen die over zijn verhaal hoorde, inclusief wijzelf.

Twee uitgangspunten in ieders gedrag moeten altijd vriendelijkheid en beleefdheid zijn. Dank aan Matthew en ook aan meneer Taylor om ons eraan te herinneren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt