Een 1-jarig kind dreigt te verdrinken in het zwembad, maar zijn hond gooit zichzelf in het water om het ergste te vermijden

Janine image
door Janine

10 November 2020

Een 1-jarig kind dreigt te verdrinken in het zwembad, maar zijn hond gooit zichzelf in het water om het ergste te vermijden
Advertisement

De hond is de beste vriend van de mens en is ook buitengewoon intelligent en aanhankelijk als het gaat om het tonen van dankbaarheid jegens zijn baasje. En dat is precies wat er gebeurde met Stanley Drauch, een kind van 14 maanden die dreigde te verdrinken in een zwembad, net voor zijn hond Bear, een zwartharige Labrador, ingreep. Het kleintje zou het vrijwel zeker niet hebben gered zonder de hulp van de hond, die hem uit het water hield totdat zijn moeder tussenbeide kwam. Helaas kun je geen minuut worden afgeleid als je heel jonge kinderen hebt: het onverwachte ligt altijd op de loer!

via Youtube / WOODTV8

Advertisement
Youtube / WOODTV8

Youtube / WOODTV8

Patricia Drauch, Stanley's moeder, was een paar minuten afgeleid - ze ging naar haar garage om een ​​stuk gereedschap te halen dat ze nodig had - toen ze bij haar terugkeer in de tuin haar zoon niet meer zag. Momenten van paniek die een eeuwigheid leken te duren, totdat ze besefte dat Stanley naar het zwembad liep. De moeder dacht meteen het ergste, aangezien Stanley niet kon zwemmen, en haastte zich naar het zwembad. Toen ze het lijfje van haar zoon in het water zag, begon ze te schreeuwen, maar godzijdank was iemand in de familie erin geslaagd het ergste te vermijden: Bear, de Labrador van Stanley's en Patricia, was in het water gesprongen om de kleine te redden.

Advertisement
Youtube / WOODTV8

Youtube / WOODTV8

Dankzij zijn tussenkomst kon het lichaam van het kind op het wateroppervlak blijven, zodat hij niet zou stikken. Een echte zegen: hij had het ergste weten te vermijden! De hond bleef roerloos staan, blafte niet en zag eruit alsof hij bang was om ook maar één spier te bewegen. De situatie was inderdaad kritiek en elk verkeerd gebaar had het leven van de kleine Stanley nog meer in gevaar kunnen brengen. Patricia belde onmiddellijk de eerste hulp, maar kreeg geen antwoord en nam Stanley onmiddellijk mee naar de dichtstbijzijnde brandweerkazerne.

Youtube / WOODTV8

Youtube / WOODTV8

Gelukkig waren de longen van Stanley vrij en de medische onderzoeken die het kind kreeg, lieten geen ernstige schade aan het lichaam zien. Patricia zei opgelucht dat ze, vanaf dat Stanley nog maar een paar weken oud was, tegen de hond Beer had gezegd: "Dit is ook jouw zoon, zorg voor hem". Woorden die op de een of andere manier hun doel dienden: Bear wist heel goed hoe hij voor zijn "puppy" moest zorgen!

Pexels

Pexels

Een verhaal dat eens te meer bewijst hoezeer onze viervoeters een zegen in ons leven zijn!

Advertisement