Hij was als kind in de steek gelaten en vervolgens afgestaan ​​voor adoptie: als volwassene besluit hij 6 kinderen te adopteren en vader te worden

Janine image
door Janine

22 April 2022

Hij was als kind in de steek gelaten en vervolgens afgestaan ​​voor adoptie: als volwassene besluit hij 6 kinderen te adopteren en vader te worden
Advertisement

Degenen die ernstige verliezen hebben geleden, weten hoe pijn voelt en willen niet dat iemand dezelfde gevoelens ervaart. Francisco Borges werd door zijn biologische ouders in de steek gelaten in een wijk van São Paulo, in Brazilië, toen hij nog heel klein was. Zijn leven, dat al met een tragedie leek te zijn begonnen, kreeg een positieve wending toen hij op 5-jarige leeftijd werd geadopteerd door een familie. Francisco heeft alles te danken aan zijn adoptieouders, maar zijn leven werd gekenmerkt door zeer pijnlijke episodes, vooral het verlies van zijn vader en moeder, nog op jonge leeftijd. Misschien is het om deze reden dat Francisco in de loop van de tijd een onstuitbaar verlangen heeft ontwikkeld om op zijn beurt ouder te worden, door middel van adoptie. Zo begon het prachtige verhaal van een alleenstaande vader die nu zes kinderen opvoedt.

Advertisement

Ótima Manhã a todos...

Pubblicato da Francisco Borges Francisco Borges su Sabato 19 novembre 2016

Francisco weet wat het betekent om in de steek gelaten te worden en hij weet ook dat geen enkel kind die gevoelens zou mogen hebben. Hij weet ook dat adoptie een uitstekende weg is voor weeskinderen - een weg die niet alleen gunstig is voor de vele kinderen en jongeren die in weeshuizen zijn, maar ook voor degenen die besluiten te adopteren. Francisco werd op 5-jarige leeftijd geadopteerd door een prachtig stel dat hem met alle mogelijke liefde heeft opgevoed. Helaas had het leven veel verdriet voor de jonge Braziliaan in petto, te beginnen met de dood van zijn adoptiemoeder als gevolg van leukemie. Francisco was pas 12 toen hij de pijn van dit schokkende verlies onder ogen moest zien; hij en zijn moeder waren erg hecht en het trauma van haar dood begon de deuren te openen naar Francisco's eenzaamheid, maar ook naar zijn verlangen om een ​​gezin te stichten.

Drie jaar na het verlies van zijn moeder moest hij ook afscheid nemen van zijn adoptievader. Voor een jongen van die leeftijd moet het leven niet gemakkelijk zijn geweest, Francisco gaf dan ook toe dat hij veel last had van eenzaamheid. Maar vanaf dat moment begon er een zekerheid in zijn hart te komen: hij zou een gezin stichten en dat zou hij doen door andere kinderen te redden die, net als hij in het verleden, door hun eigen ouders in de steek waren gelaten.

Advertisement

Door adoptie kon Francisco een alleenstaande vader worden: Victor was het eerste kind dat de man adopteerde en dat maakte een vader van hem. Victor droeg nog luiers toen hij het leven van Francisco binnentrad, die destijds beslist onervaren was als vader, en daarom vertrouwde hij op de hulp van een oppas. Vanaf dat moment groeide Francisco echter elke dag meer en bleek hij een geweldige vader te zijn. Daarom besloot hij zijn ouderschapsreis voort te zetten door nog meer kinderen te adopteren. De tweede adoptie was die van de broers Gabriël en Maikon, 11 en 9 jaar oud, begin 2020, slechts een maand na de ontmoeting met de jongens, die nu zijn achternaam dragen.

De laatste adoptie dateert uit 2021, toen Francisco besloot zijn hart te openen voor drie broers met weinig hoop om allemaal samen door dezelfde familie te worden verwelkomd.

Bobinho esses meninos..

Pubblicato da Francisco Borges Francisco Borges su Lunedì 20 febbraio 2017

Francisco liet zich niet intimideren door het aantal broers of door het idee om zes kinderen te hebben en dus een groot gezin. Vandaag biedt hij het beste wat hij kan aan hen allemaal en is hij verheugd dat hij zijn leven en dat van deze kinderen wist te veranderen!

Advertisement