De school vertelt de moeder dat haar 4-jarige dochter te zwaar is, ze wordt woedend: "Dat is ze niet!" - BekijkDezeVideo.nl
x
De school vertelt de moeder dat haar…
Ze vertrouwt haar kostbare planten toe aan haar nichtje en schoonzus, maar ziet ze beschadigd terug: ze hadden de stekken verkocht Een stel besluit voor de lol een DNA-test te doen en ontdekken dat ze neef en nicht zijn

De school vertelt de moeder dat haar 4-jarige dochter te zwaar is, ze wordt woedend: "Dat is ze niet!"

01 April 2022 • Door Janine
2.434
Advertisement

De gezondheid van kinderen moet op de eerste plaats komen en een ouder weet dat hij op verschillende factoren moet letten om deze te beschermen. Voeding is zeker een aspect om vanaf het allereerste moment dat het kind potentieel in staat is om iets te eten, onder controle te houden. Helaas is het gemakkelijk om in de verleiding te komen van kant-en-klaar voedsel en snacks, evenals fastfood, maar je moet altijd een oogje in het zeil houden. Lauren Ormesher is een moeder die weet wat ze doet als het gaat om het welzijn van haar dochter, en daarom was ze verbluft toen ze een brief van de school ontving waarin stond dat de kleine Maggie, net 4 jaar oud, werd beschouwd als zwaarlijvig.

via: Dailymail

Happy international womens day! I have many women in her life who inspire me ! My gran , who teaches me how to...

Pubblicato da Lauren Ormesher su Martedì 8 marzo 2022

Toen ze de mededeling van de school las, moet Lauren Ormesher gedacht hebben: “Is dit een grap?". Haar dochter Maggie is pas 4 jaar oud en ze is een zeer actief kind dat elke week danst en zelfs deelneemt aan schoonheidswedstrijden voor kinderen. Lauren hoorde dat verschillende andere kinderen op Maggie's school die communicatie hadden ontvangen en dat ze allemaal helemaal niet te zwaar leken of dat risico liepen. Wat was het probleem dan? Blijkbaar was er na een body mass index (BMI) gewichtscontrole die op school werd uitgevoerd, een onbalans tussen massa en lengte gevonden.

"Ik was behoorlijk geschrokken, want ze is een heel gezond kind en het woord 'overgewicht' klonk gek", zei Lauren, eraan toevoegend dat dergelijke brieven de ouders van de kinderen en de kinderen zelf grote schade kunnen veroorzaken.

Maggie Heron was classed as overweight

Pubblicato da Liverpool Echo News su Giovedì 24 marzo 2022

De body mass index (BMI) is een maatstaf die lengte en gewicht gebruikt om te bepalen of iemands gewicht gezond is. Voor Lauren en vele andere ouders is dit misschien een te abstracte wiskundige berekening, die zich meestal niet vertaalt in een waarheidsgetrouw feit. In feite ziet Maggie er helemaal niet te zwaar uit, ondanks de gegevens die anders suggereren.

Laurens zorg is dat sommige ouders nu het gevoel kunnen hebben dat ze "gefaald" hebben in het opvoeden van hun kinderen en hen een dieet zullen laten volgen. Dergelijke jonge kinderen kunnen zelfs eet- of psychische stoornissen krijgen als school en ouders dwingen hen op dieet te gaan.

Advertisement

Laurens zorg is reëel: "Er zijn alternatieve methoden om kinderen gezond te houden in plaats van het controleren van het gewicht. De BMI-methode meet je gewicht in verhouding tot je lengte. De meeste medische professionals zeggen dat het niet nauwkeurig is; integendeel, het is juist schadelijk: ze vertellen gezonde kinderen dat ze te zwaar of zwaarlijvig zijn. Veel ouders maken zich zorgen, vooral met kleine kinderen die oud genoeg zijn om het te begrijpen. Een van deze kleine meisjes die de brief kreeg is turnster; het is best zorgwekkend”.

Dr. Sakthi Karunanithi, directeur Volksgezondheid van de Lancashire County Council, stelde echter iedereen gerust: "Dit is een van de diensten die we bieden om gezinnen van 0-19 jaar te ondersteunen, om ervoor te zorgen dat jongeren op een gezond gewicht blijven en een actief leven leiden. De body mass index (BMI) is een van de vele indicatoren voor de gezondheid van mensen, maar elk geval is anders en we willen alle betrokken ouders aanmoedigen om contact op te nemen met hun schoolverplegingsteam voor hulp en ondersteuning."

Wat vind jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt