Ze vertrouwt haar kostbare planten toe aan haar nichtje en schoonzus, maar ziet ze beschadigd terug: ze hadden de stekken verkocht

Janine image
door Janine

01 April 2022

Ze vertrouwt haar kostbare planten toe aan haar nichtje en schoonzus, maar ziet ze beschadigd terug: ze hadden de stekken verkocht
Advertisement

Er zijn talloze manieren om de banden met je familieleden te verbreken, maar we dachten niet dat sommige van deze ook planten bevatten. Je hebt het goed: planten. Het verhaal dat we je gaan vertellen heeft als hoofdpersoon een liefhebber van planten, die, zoals velen van jullie weten, veel geld kunnen kosten als het gaat om mooie exemplaren. Mensen zoals "plantmomaita" zijn bijvoorbeeld niet tevreden met het hebben van een paar planten om het interieur van het huis te versieren, maar kiezen de meest kostbare en waardevolle exemplaren. De vrouw vertelde dat ze een vervelend voorval had gehad met haar 14-jarige nichtje en haar moeder, oftewel de vrouw van haar broer. De reden? Schoonzus en nichtje voelden zich gerechtvaardigd om haar planten te stekken om iets te verdienen.

via Reddit

Advertisement
F. D. Richards (not the actual photo)

F. D. Richards (not the actual photo)

De vrouw vertelde het verhaal op Reddit, waar ze de relatie illustreerde die ze had met haar nicht en schoonzus voor het onaangename incident. Zoals het gemakkelijk te raden is, is "plantmomaita" een liefhebber van planten die ze jaren geleden begon te verzamelen. Ze was op het punt gekomen om er ongeveer 70 te hebben, waarna ze besloot haar verzameling te verkleinen en het aantal terug te brengen tot 35. Met zo’n tante verbaast het ons niet dat haar nichtje ook dol was op tuinieren: Jenny, een meisje van 14 jaar oud, begon in de voetsporen van haar tante te treden, ze praatte er vaak over met haar en verpotte planten. Het delen van zo'n hobby is erg belangrijk en brengt veel voordelen met zich mee. Werken met planten maakt iedereen meteen gelukkiger!

Helaas is de relatie bekoeld toen de vrouw haar nichtje en schoonzus vroeg om voor een korte periode op haar planten te passen, voor een korte periode waarin ze zou vertrekken. Een eenvoudig verzoek, dat de twee meteen accepteerden.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Er moet echter worden vermeld dat de vrouw ook zeldzame en kostbare planten had, waar de schoonzus haar ogen op liet vallen als mogelijke bron van inkomsten. Hoe dan ook, de vrouw vertrouwde hen en liet al haar kostbare planten in handen van haar nicht en schoonzus, en beloofde Jenny dat ze haar wat stekken zou geven als ze terugkwam van haar reis.

Toen ze na een paar dagen naar huis terugkeerde, zag de vrouw dat haar planten verwoest waren. Ze waren goed bewaterd, om de waarheid te zeggen, maar waren op onverklaarbare wijze wat kaal! De vrouw vernam dat haar schoonzus er veel stekken van had gehaald, die ze vervolgens met winst online had verkocht. De vrouw kon het niet geloven: veel zeer dure exemplaren waren voor altijd beschadigd...

Onder geschreeuw en woede beval de vrouw Jenny - die ook brutaal had gevraagd of ze wat stekken voor zichzelf mocht hebben, zoals haar tante had beloofd - om alle onverkochte planten terug te brengen. Daarna belde ze haar broer om hem te vertellen over het slechte gedrag van zijn vrouw en dochter.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Haar schoonzus beval haar te kalmeren, omdat ze een inzinking had vanwege “een paar plantjes”; de vrouw bleef schreeuwen totdat ze zei dat ze het huis moesten verlaten en nooit meer terug mochten komen.

De broer van de vrouw was zo verstandig om namens zijn vrouw en dochter zijn excuses aan te bieden en bracht het onverkochte deel van de stekken terug. De vrouw bleef tekeergaan en beweerde dat ze nooit meer iets te maken wilde hebben met haar schoonzus en nichtje.

En toen begon ze te twijfelen: had ze overdreven? Vertel ons wat je ervan denkt in de reacties!

Advertisement