Vader vernietigt de computer van zijn zoon omdat hij het niet goed doet op school

Janine image
door Janine

09 November 2023

Vader vernietigt de computer van zijn zoon omdat hij het niet goed doet op school
Advertisement

Iedereen kiest ervoor om zijn vrije tijd door te brengen zoals hij of zij dat nodig acht. Natuurlijk is het belangrijk dat de favoriete bezigheid zichzelf of anderen geen schade berokkent, maar dit is vanzelfsprekend. Een vader moet altijd proberen zijn kinderen in de goede richting te leiden en daartoe kan hij zijn toevlucht nemen tot verschillende opvoedingsmethoden. Als je al deze informatie combineert krijg je een zeer gevarieerd "recept" dat moeilijk te imiteren is.

Hoe moet een ouder zich gedragen als zijn verwachtingen over de toekomst van zijn kind door deze laatste worden teleurgesteld? De vader van dit verhaal besloot te kiezen voor een beslist drastische oplossing...

via Reddit

Advertisement

Een complete hobby in stukken

Een complete hobby in stukken

Reddit

De jongen die het slachtoffer was van de daden van zijn vader schreef op een bekend forum: hij besloot zijn verhaal te melden om advies te krijgen over hoe hij op deze lastige gezinssituatie om kon gaan.

"Ik heb verschillende gezondheidsproblemen: ik ben nogal zwak en word daarom vaak ziek. Als gevolg daarvan ben ik vaak afwezig op school, mis ik belangrijke lessen en lijden mijn cijfers er onvermijdelijk onder...", onthult de jongen.

Zijn vader is zich uiteraard bewust van deze feiten, maar hij besloot niettemin een weg in te slaan die lijnrecht tegenovergesteld was aan die van dialoog en begrip: teleurgesteld door de slechte cijfers van zijn zoon reageerde hij dit af op de pc van de jongen en gooide hem letterlijk het raam uit! Hoe zal de tiener gereageerd hebben?

Advertisement

De mening van gebruikers

De mening van gebruikers

cookie_studio/Freepik - Not the actual photo

Natuurlijk vatte hij het helemaal niet goed op: achter de pc zitten, videogames spelen is zijn grootste passie en in zijn vrije tijd heeft hij daar altijd van genoten. Alsof dat nog niet genoeg was, had hij dat elektronische apparaat met moeite in elkaar gezet en het was er niet zomaar één: we hebben het over een peperdure gaming-pc waarvan de afzonderlijke componenten al snel zo'n 1000 euro kosten!

De economische schade die die man aanricht is dus aanzienlijk, zeker als we bedenken dat de jongen het geld dat nodig is voor die dure aankoop uit eigen zak heeft uitgegeven. Maar hun relatie had het er meest onder te lijden.

De jongen was in feite diep gekwetst door de houding van zijn vader, die weinig begripvol tegenover hem bleek te zijn, maar in die context ook gewelddadig. Ook gebruikers waren geschokt en suggereerden hoe zij in zijn plaats zouden hebben gehandeld.

“Dit is een ouder die als de tijd daar is in het slechtste verzorgingshuis zal belanden,” schreef iemand, “ik kan niet geloven dat hij zomaar duizenden euro’s heeft vernield!” riep een ander uit, “veel ouders denken dat ze met het leven van hun kinderen kunnen doen wat ze willen, alsof ze hun eigendom zijn. Ze zullen te laat beseffen hoe verkeerd ze altijd zijn geweest”, zo gaf een ander commentaar. Wat vind jij ervan?

Advertisement