Verkoopster nodigt een oudere klant die weduwnaar is geworden uit voor een etentje: ze wilde hem niet alleen laten met Kerstmis

Janine image
door Janine

30 December 2021

Verkoopster nodigt een oudere klant die weduwnaar is geworden uit voor een etentje: ze wilde hem niet alleen laten met Kerstmis
Advertisement

Kerstmis zou een tijd van feest moeten zijn om met familie en vrienden door te brengen, maar het kan een bron van verdriet worden voor degenen die helaas geen van beiden hebben. Veel ouderen zijn met Kerstmis alleen, na misschien ook de rest van het jaar alleen te zijn geweest, en deze eenzaamheid wordt alleen maar groter tijdens de feestdagen. Het is moeilijk om Kerstmis te negeren, aangezien alle steden zijn versierd met lichtjes en de kerstsfeer alle straten doordringt. Mensen zoals Edwin Holmes, een man die 86 jaar was op het moment van dit verhaal, lopen het risico zich nog meer alleen te voelen tijdens de feestdagen en daarom vroeg Ellie Walker, een verkoopster van een bekende Engelse supermarkt, de man om samen te eten tijdens de feestdagen.

via The Sun

Advertisement

De heer Edwin woonde vlak naast de supermarkt waar Ellie Walker, een 22-jarige verkoopster, werkte en vaak met haar en alle andere medewerkers kletste. Edwin was wat je een vaste klant mag noemen. Toen Ellie hoorde van zijn persoonlijke geschiedenis, voelde ze zich genoodzaakt iets voor hem te doen. In feite was de heer Edwin net weduwnaar geworden na vele jaren huwelijk, zonder familie en zonder vrienden. Zijn dochter was naar Australië verhuisd en hij had daarom niet de mogelijkheid om haar vaak te zien. De bejaarde gepensioneerde was ooit schilder en binnenhuisarchitect, maar voelde zich na al die jaren erg eenzaam. Ellie wist dat de man eerste kerstdag alleen zou doorbrengen en wat voorverpakte maaltijden zou eten, dus besloot ze hem uit te nodigen voor het avondeten.

Edwin presenteerde zich in pak en stropdas en om niet met lege handen te komen, gaf hij haar een bos bloemen. Het was een heel emotioneel moment voor Ellie: "Hij maakte me aan het huilen omdat ik zag hoeveel die ontmoeting voor hem betekende. Voor mij is het het belangrijkste van mijn werk om met klanten te praten en te zien hoe hun dag verloopt."

Advertisement

Edwin was ontroerd als een kind op zijn eerste schooldag en bekende aan Ellie dat dit zijn eerste ”afspraakje” was in 55 jaar! De twee praatten en brachten een paar uur samen door tijdens het avondeten. Ellie vindt de aanwezigheid van de heer Edwin fijn, omdat ze hem vriendelijk vindt, net als haar grootvader: "Ik dacht dat als hij mijn grootvader was en hij alleen was, ik graag zou hebben gehad dat iemand zoals ik met hem zou praten."

Het is ongeveer 4 jaar geleden sinds die ontmoeting en we hopen dat Ellie en de heer Edwin contact blijven houden en hun vriendschap levend houden.

Advertisement