Hij eist dat zijn moeder haar verlovingsring aan haar schoondochter geeft, maar zij weigert: "Het is geen familiestuk"

Janine image
door Janine

02 April 2022

Hij eist dat zijn moeder haar verlovingsring aan haar schoondochter geeft, maar zij weigert: "Het is geen familiestuk"
Advertisement

Wanneer een zoon of dochter zijn of haar huwelijk in de familie aankondigt, is dat altijd een mooie reden om te vieren. Een vrouw vertelde op Reddit hoe haar zoon Sam, die al jaren samen is met Emily, eindelijk besloot met haar te trouwen. Tot nu toe niets vreemds, ware het niet dat Sam zijn moeder had gevraagd om haar verlovingsring aan Emily te geven. Het is heel gebruikelijk dat de verlovingsring een erfstuk is dat generaties lang wordt doorgegeven, maar in dit geval was dat niet zo. De vrouw weigerde in feite, hoe gevleid ze zich ook voelde, haar verlovingsring te geven. Heeft ze er goed aan gedaan?

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De twee geliefden deelden het goede nieuws aan zijn ouders en voegden eraan toe dat ze graag nog een gesprek met hen hadden gehad, in het bijzonder met hun moeder. Sam en Emily, allebei 26 jaar en al verschillende jaren een relatie, wilden dat Sams moeder haar verlovingsring aan Emily zou aanbieden. De redenen voor zo'n gebaar zouden de volgende zijn geweest: Sam zou veel geld hebben bespaard op de aankoop van een nieuwe ring en de twee zouden hun leven niet beginnen als een stel vol met schulden, en Emily daarentegen, stelde die ring zeer op prijs en ze dacht dat het leuk zou zijn om "de traditie voort te zetten".

Sams moeder weigerde echter beleefd hun verzoek om het simpele feit dat die ring zeker geen familiestuk was, maar een juweel dat haar man jaren geleden voor haar had gekocht. Verder heeft de vrouw nog vele jaren te leven en zou ze dat graag met haar ring aan haar vinger willen doen: "Als ik ouder ben zal ik het graag aan hun toekomstige kinderen geven".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Sam en Emily waren echter erg teleurgesteld door haar antwoord: Sam noemde zijn moeder "een materialistische egoïst", erop wijzend dat diamanten oplichterij zijn en dat hij nu, door haar weigering, schulden zou moeten maken om een ring te kopen; alsof dat nog niet genoeg was, toonde zelfs Emily haar teleurstelling: "Emily was teleurgesteld en zei dat ze had gehoopt dat mijn ring een erfstuk zou worden en dat dit het bepalende signaal zou zijn dat ze in onze familie geaccepteerd werd (ik heb altijd van Emily gehouden en we konden altijd goed met elkaar overweg)”, legde de vrouw uit.

De man van de vrouw koos haar kant en zei tegen zijn zoon dat hij moest vertrekken toen hij zijn stem begon te verheffen. Hoewel hij elke keuze van zijn vrouw zou hebben gerespecteerd, was hij blij dat de vrouw haar ring na zoveel jaren nog steeds waardeerde.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement