Hij geeft de kamer van zijn dochter aan zijn stiefdochter zonder haar toestemming: "Was ik onverantwoordelijk?"

Janine image
door Janine

05 April 2022

Hij geeft de kamer van zijn dochter aan zijn stiefdochter zonder haar toestemming: "Was ik onverantwoordelijk?"
Advertisement

In gezinnen met meer dan één klein kind is jaloezie tussen broers en zussen volkomen begrijpelijk en natuurlijk: dezelfde aandacht geven is zeker belangrijk om geen negatieve gevoelens bij elk van hen op te wekken. En als we het hebben over uitgebreide families, kan het nog complexer worden. Als twee partners elkaar leren kennen nadat ze al ouders zijn geworden en besluiten hetzelfde dak te delen, kan de relatie tussen halfbroers en -zussen op zijn zachtst gezegd delicaat zijn, althans in de beginperiodes.

Een man twijfelde aan zichzelf en vertelde gebruikers dat hij de kamer van zijn dochter aan het kind van zijn nieuwe vrouw had gegeven zonder haar toestemming, en vroeg om een ​​mening over zijn beslissing.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker begon zijn verhaal door de situatie uit te leggen: "Mijn nieuwe vrouw en ik hebben al kinderen: ik heb vier kinderen en zij heeft er drie. Mijn kinderen zijn veel ouder dan die van haar, de oudste twee zijn het huis al uit.”

De man legt uit dat hij al voor de bruiloft de kinderen van zijn nieuwe partner had beloofd dat ze elk een eigen slaapkamer zouden krijgen, aangezien ze die tot op dat moment nooit hadden.

Toen het tijd was om hen in huis te verwelkomen, realiseerde hij zich echter dat de ruimte niet genoeg was: de twee jongste kinderen zouden nog minstens een jaar bij hem zijn gebleven, dus het enige dat restte was de oudsten toestemming vragen om hun oude kamers aan hun stiefbroers te geven.

“Ik belde mijn oudste zoon, hij antwoordde en zei dat hij het goed vond. Mijn dochter gaf me echter veel meer problemen: ik belde haar die dag minstens drie keer, zonder antwoord te krijgen. Ik wist dat ze dat expres deed."

Op dat moment werd de man overweldigd door de angst de nieuwkomers teleur te moeten stellen, dus besloot hij toch door te zetten: hij maakte ook de kamer van zijn oudste dochter leeg zonder haar toestemming en richtte deze in voor de dochter van zijn vrouw.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Ondanks dat het in de begindagen allemaal voorspoedig liep, met de nieuwe uitgebreide familie die meer dan tevreden was, ging het met de oudste dochter steeds slechter. Het meisje koos er zelfs voor om Kerstmis niet met haar familie door te brengen en aan het begin van het nieuwe jaar vroeg ze om iets te pakken wat zich in haar kamer bevond.

'Ik had in die maanden met haar gepraat, maar ik geef toe dat ik haar nooit iets over de kamer heb verteld, omdat het niet belangrijk meer leek. Dat was dan ook de eerste keer dat ik haar vertelde wat er met haar kamer was gebeurd en dat er niets meer van haar was."

Het meisje vatte het helemaal niet goed op: "Ze begon te schreeuwen en me te beledigen. Ik vertelde haar dat ik tijdens de verhuizing had geprobeerd contact met haar op te nemen en dat het technisch gezien niet meer haar ruimte was."

Social Work SU/Flickr

Social Work SU/Flickr

De discussie zou vervolgens degenereren, waarbij het meisje heftige woorden uitsprak tot zijn nieuwe vrouw en de daaruit voortvloeiende reactie van haar vader die haar ervan beschuldigde problemen te willen creëren.

De man wendt zich vervolgens tot de gebruikers om te begrijpen of hij verkeerd heeft gehandeld: "Ik wil haar probleem begrijpen, maar ik moet ook voor mijn nieuwe kinderen zorgen, dus ik kan haar en haar broers niet langer op de eerste plaats zetten. Moet ik er echter van uitgaan dat ik de situatie te onverantwoordelijk heb aangepakt?"

Wat denk jij, heeft hij een fout gemaakt door de kamer af te staan zonder toestemming van zijn dochter of is zij degene die overdreven nukkig is?

Advertisement