3 koppels nemen hun kinderen mee naar een bruiloft waar ze niet mochten komen: de bruid en bruidegom vragen hen de rekening te betalen

Janine image
door Janine

04 April 2022

3 koppels nemen hun kinderen mee naar een bruiloft waar ze niet mochten komen: de bruid en bruidegom vragen hen de rekening te betalen
Advertisement

Een bruiloft organiseren is erg vermoeiend. Er zijn veel dingen om uit te kiezen en daarbij zal het paar al het mogelijke moeten doen om zowel zijzelf als de gasten die dag op hun gemak te stellen. Iets wat soms voor wat turbulentie kan zorgen, is de aanwezigheid van kinderen. Jongere gasten kunnen zich zowel tijdens de ceremonie als bij de receptie snel vervelen en vermoeid raken. Dat is heel normaal. Een kind heeft niet het aanpassingsvermogen van een volwassene en het is normaal dat ze proberen actief te blijven door te spelen, rennen en misschien te schreeuwen.

Maar wat als het bruidspaar dit niet wilden tolereren op de mooiste dag van hun leven? Precies de situatie waarin de hoofdrolspelers van het verhaal dat we je nu vertellen zich bevonden.

via AltruisticHapa/Reddit

Advertisement
Pixnio / Not the actual photo

Pixnio / Not the actual photo

Over haar ervaring sprak de bruid in een lange post op Reddit. "Mijn man en ik hadden een keuze gemaakt voor de trouwdag: we hadden besloten dat er geen kinderen zouden zijn tijdens de ceremonie of in het restaurant. - zei de vrouw - Er was duidelijk over nagedacht. "Er waren veel grote gezinnen en dit was de belangrijkste reden voor onze keuze. Het probleem was vooral van economische aard. Toen we eenmaal de gastenlijst hadden gemaakt, hebben we berekend hoeveel kinderen er zouden zijn en het aantal was erg hoog. Dit komt omdat een kind andere behoeften heeft dan volwassenen en een andere organisatie nodig zou zijn geweest. Dus in de uitnodigingen hadden we aangegeven dat het een bruiloft zonder kinderen zou zijn".

Blijkbaar had iedereen het verzoek in eerste instantie goed opgevangen en zich aangepast. Het zou immers een bijzondere dag voor het stel zijn geweest en aan al hun wensen moest worden voldaan. Jammer dat het niet precies zo was. Drie stellen kwamen namelijk opdagen op het evenement met hun nakomelingen op sleeptouw.

De bruidegom was woedend, vooral omdat dat zijn gasten waren. Ondanks alles lieten ze de 9 kinderen blijven en vroegen of er voor hen een tafel gedekt zou worden. Het bruidspaar gaf echter meteen één ding aan: de ouders van de kinderen zouden de rekening voor hun kinderen betalen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Helaas verliep de dag niet goed. Twee van de 9 kinderen waren tijdens het hele evenement erg onrustig: ze renden, schreeuwden, huilden. Het bruidspaar en de gasten probeerden hen te kalmeren en te laten stoppen, maar het hoogtepunt werd bereikt toen de kleintjes voedsel naar de aanwezigen begonnen te gooien. Alsof dat nog niet genoeg was, sloegen ze ook de bruid en maakten haar jurk vuil. Op dat moment konden man en vrouw niet anders dan de 3 families vragen het feest te verlaten.

"Enkele dagen na het feest hebben we de rekening voor het diner van de kinderen naar de 3 stellen gestuurd en een brief waarin we zeiden dat we ondanks de drukte toch blij waren dat we ze aan onze zijde hadden op onze trouwdag." vervolgt de vrouw op Reddit - Twee van de drie stellen betaalden onmiddellijk, zich verontschuldigend voor de wanorde. Het derde gezin deed dat niet, ze hebben zelfs een naar telefoontje gepleegd. In de dagen daarop probeerden ze het goed te maken, maar inmiddels had mijn man besloten om de relatie met hen te beëindigen".

Het pasgetrouwde stel is er echter nog steeds niet van overtuigd dat ze zich goed hebben gedragen. Hadden ze kunnen vermijden om de rekening voor 9 extra personen te sturen? Als de hoofdrolspelers van de bruiloft wat verzoeken doen, is het altijd goed dat de gasten zich aanpassen om misverstanden en onaangename situaties zoals die waarover we je hebben verteld te voorkomen.

Heb je ooit een soortgelijke ervaring meegemaakt, of je nu deel uitmaakte van de gesten, of het bruidspaar was?

Advertisement