Hij vindt een oud spaarboekje van zijn vader: hij wordt miljonair met een erfenis van ongeveer $1.200.000

Janine image
door Janine

04 April 2022

Hij vindt een oud spaarboekje van zijn vader: hij wordt miljonair met een erfenis van ongeveer $1.200.000
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal gehoopt om, minstens één keer, de loterij te winnen. Een droom die helaas slechts voor een paar mensen werkelijkheid wordt. Het zou geweldig zijn om op een dag wakker te worden en erachter te komen dat je miljonair bent. Wat als dit echt gebeurt?

Wat als het geluk op een ochtend besluit om op je deur te kloppen en je leven voor altijd te veranderen? En opgelet, want de loterij is niet de enige manier om rijk te worden. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van.

via T13

Advertisement
Youtube screenshot

Youtube screenshot

We hebben het over Exequiel Hinojosa, een man van middelbare leeftijd die onlangs een schokkende ontdekking deed. Hinojosa woont in Santiago de Chile en was op een dag documenten aan het opruimen van zijn overleden vader. Op een gegeven moment had hij een heel oud spaarboekje van zijn vader in handen, daterend uit de jaren ’60 en ’70.

Het aanvankelijke geldbedrag dat door de vader van Hinojosa werd overgemaakt, was slechts $173, wat in de loop der jaren en dankzij inflatie "iets" is gegroeid. Toen de man het boekje vond en er via zijn advocaten onderzoek naar ging doen, ontdekte hij dat het totaal ongeveer 1,2 miljoen dollar bedroeg.

Een werkelijk duizelingwekkend bedrag. Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan? Je zou waarschijnlijk je baan hebben opgezegd en genoten hebben van je nieuw verworven rijkdom, maar Hinojosa niet.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Hij is dezelfde persoon gebleven als altijd, ondanks dat hij miljonair is geworden. "Ik werk graag, het geeft me een nuttig gevoel en ik wil er niet mee stoppen. - zei de man - ik zal dit geld gebruiken om een ​​goede opleiding aan mijn kleinkinderen te garanderen en ik zal een klein stukje land kopen. Op deze manier zal ik mijn droom kunnen realiseren om het huis te bouwen dat ik wil. En dan, zoals mijn dochter suggereerde, hoop ik een rijschool te kunnen beginnen".

Natuurlijk was het niet gemakkelijk voor hem om het geld te krijgen. Het was een heel oud boekje, dus het was nodig om contact op te nemen met de Nationale Verdedigingsraad, het Hooggerechtshof en zelfs de President van de Republiek. Het bankboekje was in feite door de staat bevroren en in de kassa bewaard en het zou lang hebben geduurd om het vrij te geven. Maar uiteindelijk werd de datum vastgesteld waarop het geld de rechtmatige erfgenaam zou bereiken en werden de plannen voor de toekomst beslist.

Blijkbaar moest Hinojosa een hele tijd wachten voordat dat gebeurde, maar uiteindelijk klopte het geluk op zijn deur.

We hopen met heel ons hart dat hij vanaf nu nog gelukkiger en vrediger zal leven dan voorheen en dat hij een manier zal vinden om het geërfde geld optimaal te gebruiken.

Advertisement