"Mijn schoonmoeder overtuigde mijn man om de naam van onze zoon te veranderen": de uitbarsting van een vrouw

Janine image
door Janine

08 April 2022

"Mijn schoonmoeder overtuigde mijn man om de naam van onze zoon te veranderen": de uitbarsting van een vrouw
Advertisement

Steek je hand op als je nog nooit problemen hebt gehad met je schoonmoeder. Om de een of andere reden is die met de schoonmoeder helaas bijna nooit de gemakkelijkste relatie. Vooral voor een bruid die misschien niet in de gunst komt bij de moeder van haar man. Waarom? Soms is er geen specifieke reden, het kan ook alleen gaan om karakterverschillen. Jammer dat, en dit is geen zeldzaam geval, de ruzies tussen schoondochter en schoonmoeder ook problemen kunnen opleveren voor het paar.

De vrouw over wie we je gaan vertellen, is zich daar terdege van bewust. Ze voelde zich beledigd door het gedrag van niet alleen haar schoonmoeder, maar ook van haar man. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Dailymail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Deze vrouw besloot om advies te vragen over wat haar was overkomen om meningen te krijgen en te begrijpen hoe ze met haar schoonmoeder moest omgaan. Het begon allemaal toen haar eerste kind werd geboren. Na de geboorte van de baby moest de vrouw een paar dagen rusten. Op dat moment gebeurde er iets wat in haar ogen buitengewoon onaangenaam was. Terwijl ze sliep, veranderden haar man en schoonmoeder de naam die het paar had gekozen voor de bevalling en lieten die officieel registreren.

"Het absurde - zei de vrouw - was dat mijn man me niets had verteld. Toen hij de naam van onze baby had geregistreerd, verklaarde hij Finlay in plaats van Finley. Ik kwam er pas twee maanden na de geboorte achter, toen ik zijn geboorteakte las.”

De kersverse moeder ging op onderzoek uit en ontdekte dat alles was ontstaan uit een verzoek van haar schoonmoeder. De moeder van haar man had erop aangedrongen en haar zoon overgehaald om een ​​andere naam te registreren dan de naam die de twee ouders hadden gekozen. Ze had haar zoon ook verteld dat zijn vrouw boos zou zijn, maar dat ze er later wel overheen zou komen. De vrouw bevond zich daardoor in een zeer ongemakkelijke situatie.

Aan de ene kant de schoonmoeder. Ze had haar nooit gemogen, dat wist ze, maar zelfs een complot achter haar rug om smeden terwijl ze herstelde van de bevalling, bovendien over een zo belangrijk onderwerp als de naam van een kind, was gewoon te veel voor de schoondochter. Aan de andere kant was echter haar man. De persoon die ze het meest had moeten vertrouwen en die zijn moeder daarentegen haar zin had gegeven, ook al wist hij dat hij zijn vrouw pijn deed.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

De vrouw vroeg om advies omdat ze niet weet hoe ze zich moet gedragen, vooral niet met haar schoonmoeder. "Mijn man voelt zich erg schuldig om wat hij heeft gedaan. - vertelde de nieuwe moeder - Hij verontschuldigde zich en zei dat hij ongelijk had en ik wil het geloven. Ik keer zijn gedrag niet goed, maar ik wil me niet van hem verwijderen en langzaamaan zullen we eraan werken. Ik zou het gesprek met mijn schoonmoeder er echter niet bij willen laten zitten. Ik zou haar graag iets vertellen, maar ik weet niet zeker of het goed is om te doen".

Sinds het verhaal op het web belandde, lieten de reacties niet lang op zich wachten en waren de overwegingen heel verschillend van elkaar. Onder de velen zijn er die het met de nieuwe moeder eens waren en haar aanmoedigden om de tijd te nemen die nodig was om alles te laten bezinken, waarbij ze duidelijk uithaalden naar haar schoonmoeder. Anderen hebben daarentegen de echtgenoot van de vrouw als hoofdverantwoordelijke aangewezen. Hij had nee moeten zeggen tegen zijn moeder en het kind moeten registreren zoals hij met zijn vrouw had afgesproken. Er waren echter ook mensen die reageerden door te beweren dat het de vrouw was die overdreef. Het was tenslotte maar een naam, de tweede naam, waarom zou je er zo boos om worden?

Wat vind jij ervan? Ben je het eens met de nieuwe moeder, de echtgenoot of de schoonmoeder?

Advertisement