Ze gaat naar de kapper, maar ze wordt niet geknipt zoals ze wil: ze is beledigd en gaat weg zonder te betalen

Janine image
door Janine

11 April 2022

Ze gaat naar de kapper, maar ze wordt niet geknipt zoals ze wil: ze is beledigd en gaat weg zonder te betalen
Advertisement

Naar de kapper gaan is een van de beste manieren om te ontspannen. Velen zijn ervan overtuigd dat dit zo is vanwege het simpele feit dat wanneer je naar een salon gaat, het niet alleen een manier is om voor jezelf te zorgen, maar ook om een ​​praatje te maken over elk soort onderwerp, van het meest interessante tot het meest banale. Helaas kan het soms ook voorkomen dat een kapper - of een kapster - een beetje opdringerig is. Is jou dit ooit overkomen?

Het is niet iets dat afhangt van het beroep dat men uitoefent, maar van hoe de persoon in kwestie is. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat we beginnen te kletsen over de privésfeer en er dingen naar boven komen waarvoor de persoon die we "achter ons" hebben het recht denkt te hebben om advies te geven... misschien zelfs iets te veel. Iets soortgelijks gebeurde met de vrouw waarover we je zullen vertellen.

via chopitoffalready/Reddit

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

De persoon in kwestie vertelde het verhaal waarvan ze de hoofdrolspeler was in een bericht op Reddit. Gebruiker @chopitoffal schreef dat ze naar haar vertrouwde kapster was gegaan. Ze kenden elkaar al jaren en de professional wist alles over de vrouw, ook en uiteraard het kapsel dat ze in de loop der jaren het liefst wilde.

Bij de gelegenheid waar we het over hebben, vroeg de klant echter om een ​​heel kort kapsel. De kapster bleef met open mond staan ​​tegenover dat verzoek en kon haar oren niet geloven. Ze had haar haar nooit meer dan een paar centimeter geknipt, waarom nu dan wel en zo plotseling?

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Ik kon niet begrijpen waarom ze zo verrast was - zei de gebruiker op Reddit - ik wilde gewoon mijn uiterlijk veranderen en ze probeerde op alle mogelijke manieren me van gedachten te laten veranderen. Ze zei me het niet te doen omdat mijn haar zo mooi was en toen vertelde ze me andere dingen waardoor ik me beledigd voelde - vervolgde de cliënt - Ze vertelde me dat ik mezelf niet mooi zou vinden met dat haar als ik mezelf zou zien op de foto's van de bruiloft van mijn zus die over twee maanden zou plaatsvinden. En ik zou afstuderen, heb ik daar niet aan gedacht? Hoe zou ik er op die foto’s uit hebben gezien? Absurd".

Wat de vrouw boos maakte, was de opdringerigheid van de kapster. Ze was tenslotte volwassen en kon heel goed zelf het kapsel kiezen. Het verzoek op Reddit komt echter voort uit wat er gebeurde na deze eerste woordenwisseling.

Maria Morri/Wikimedia - Not the actual photo

Maria Morri/Wikimedia - Not the actual photo

Aangezien de kapster niet opgaf, moest de klant noodgedwongen de salon verlaten en daar kwam de verrassing. Ze werd gevraagd een "vergoeding" te betalen voor de afspraak waar de vrouw geen gebruik van had gemaakt. "Ik zou hebben moeten betalen om haar twee uur tijd te laten verspillen zonder iets te doen. - schreef de gebruiker op internet - ik weigerde en terwijl ik bij de deur stond, vertelde de kapster me dat ik niet langer welkom zou zijn. Het is jammer dat ik, nadat ik er met mijn vrienden over had gepraat, - zei de vrouw - een sterk schuldgevoel had omdat ik niet had betaald en haar andere afspraken had laten missen".

Wilde ze alleen voor haar zorgen of wilde ze voor haar beslissen door haar niet bekwaam te achten? De hoofdpersoon van het verhaal vond geen antwoord op deze vraag en wendde zich tot het internet voor wat advies.

En jij? Denk je dat ze er goed aan gedaan heeft of reageerde ze overdreven?

Advertisement