3-jarig kind vindt verborgen schat ter waarde van 4 miljoen dollar (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

18 April 2022

3-jarig kind vindt verborgen schat ter waarde van 4 miljoen dollar (+ VIDEO)
Advertisement

Wie van ons heeft als kind nog nooit een speurtocht gemaakt? We bedachten een verhaal, kozen een plek en tekenden een kaart. Misschien waren we op zoek naar bepaalde kleding en voorwerpen die de sfeer van echte schatzoekers nog meer konden nabootsen. Maar heb je ooit een echte schat gevonden? Denk je dat het niet mogelijk is? Dit is niet helemaal het geval.

Om je dit aan te tonen, willen we je het verhaal vertellen van een 3-jarige jongen die het geluk had een schat te vinden ter waarde van miljoenen dollars. Laten we eens kijken.

via BBC

Advertisement
Beth Bryan Designs/Flickr - Not the actual photo

Beth Bryan Designs/Flickr - Not the actual photo

Op een gewone dag en bijna bij toeval vond de kleine James Hyatt op 3-jarige leeftijd een bijna onbetaalbare schat. Op pad met zijn vader en grootvader op het platteland van Essex experimenteerde de kleine jongen het gebruik van een metaaldetector. Na een paar minuten begonnen James en zijn gezelschap een constant “gepiep” te horen van de metaaldetector. Ze stopten op het precieze punt dat door het gereedschap werd aangegeven en begonnen te graven.

Geen van de drie had verwacht dat een 500 jaar oud object zich onder de modder zou kunnen verschuilen. Het was een hanger met aan de ene kant de Maagd Maria - of de figuur van Sint Helena, volgens latere studies - en aan de andere kant een hart met 4 huilende ogen. Alles leek te verwijzen naar heilige beelden en oorsprong. Verder zijn op de zijkanten van het medaillon de namen van de drie wijzen te lezen: Melchior, Caspar en Balthasar.

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

Het medaillon werd als een echte schat beschouwd en verkocht aan het British Museum, waar het vandaag nog steeds te bewonderen is. De opbrengst van de verkoop, zo'n 4 miljoen dollar, werd volgens de vader van James gedeeld met de eigenaar van de grond waar het object werd gevonden.

In totaal bestaan er drie voorbeelden, waaronder deze, van soortgelijke medaillons. Volgens sommige onderzoeken is de hanger mogelijk gesmeed als een voorwerp voor religieuze relikwieën.

Een werkelijk wonderlijke en onverwachte ontdekking. Na vele jaren van wandelingen had de grootvader van de 3-jarige jongen nog nooit zoiets gevonden, maar bij de eerste ervaring ontdekte het kind iets van enorme waarde.

Complimenten aan de kleine James en zijn neus voor schatten. Hij is zeker een van de weinige kinderen die van het spel van de speurtocht een pure realiteit hebben gemaakt.

Advertisement