Hij vraagt ​​zijn vriendin om de huurkosten gelijk te verdelen: hij verdient $500.000 per jaar en zij is werkloos

Janine image
door Janine

18 April 2022

Hij vraagt ​​zijn vriendin om de huurkosten gelijk te verdelen: hij verdient $500.000 per jaar en zij is werkloos
Advertisement

Wanneer je besluit om samen te gaan wonen, zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden: het economische is zeker een van de belangrijkste. Ondanks het aanvankelijke enthousiasme, dat elk stel onderscheidt dat een nieuw avontuur wil aangaan, is het noodzakelijk om rekening te houden met de financiën en hoe je er als koppel mee om wilt gaan. Een 22-jarige vrouw richtte zich tot de Reddit-gemeenschap voor een mening over haar persoonlijke situatie. De jonge vrouw, vriendin van een 32-jarige man, verhuisde naar een andere staat om bij hem te kunnen wonen en haar studie voort te zetten, maar de man vroeg haar om de kosten, inclusief huur, gelijk te delen. Dat zou niet veel problemen opleveren, behalve dat hij $500.000 per jaar verdient en zij een werkloze studente is die nog steeds wordt onderhouden door haar ouders.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ze hadden al zo'n 2 jaar een relatie voordat ze de grote stap zetten om samen te gaan wonen. De twee woonden in feite in dezelfde stad, maar woonden niet samen. "Over een paar weken studeer ik af," legde de jonge vrouw uit, "en ik ben van plan te gaan solliciteren voor een graduate school. Ik heb momenteel geen baan of ben van plan om de komende jaren geld te verdienen. Gelukkig kan mijn familie mij ondersteunen tijdens de graduate school en mijn onkosten betalen". Dit waren de plannen van het meisje voordat haar vriend, die heel goed verdiende (ongeveer $300.000 per jaar!), een andere, beter betaalde baan in een andere stad kreeg aangeboden:

"Mijn vriend verdient momenteel ongeveer $300.000 per jaar en heeft zojuist een baan aangeboden gekregen in een andere stad voor ongeveer $500.000 per jaar plus bonussen. Hij wil dat ik met hem meega naar deze nieuwe stad. Ik vind het idee om daarheen te verhuizen prima, ook al is het niet mijn eerste keuze van woonruimte. Ik zou daar waarschijnlijk naar de graduate school kunnen gaan."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje aanvaardde daarom dit nieuwe avontuur met haar vriend aan te gaan, ware het niet dat hij voorstelde om de kosten gelijkelijk te delen. Tussen huur en andere kosten zou de jonge vrouw ongeveer $2.500 per maand moeten betalen, een vrij hoog bedrag, ook omdat, hoewel de familie van het meisje in staat is om haar te onderhouden, ze het zich niet kunnen veroorloven om dat bedrag elke maand te betalen. Bovendien lijkt het verzoek van de vriend, die veel geld verdient, echt onredelijk. Hoe eerlijk het ook is om je financiën te verdelen, het is onredelijk om te denken dat je je partner kunt evenaren als hij of zij veel meer verdient.

Wat denk jij ervan? Hoe gedroeg jij je toen je ging samenwonen?

Advertisement