Haar ouders laten haar niet slapen na haar nachtdienst: ze willen dat ze wakker wordt om tijd met hen door te brengen

Janine image
door Janine

28 April 2022

Haar ouders laten haar niet slapen na haar nachtdienst: ze willen dat ze wakker wordt om tijd met hen door te brengen
Advertisement

Slapen is essentieel om weer op krachten te komen en een nieuwe werkdag zo goed mogelijk aan te kunnen. Helaas dwingen sommige banen ons om onze routine volledig te veranderen, vooral als we nachtdiensten moeten draaien. Voor al die mensen die 's avonds beginnen te werken en om zeven uur 's ochtends thuiskomen, is het duidelijk dat de dag niet voor twee of drie uur 's middags kan beginnen. Een 24-jarige vrouw deelde haar verhaal op Reddit en hoe haar familie haar niet in het minst lijkt te steunen. De jonge vrouw komt om 7.30 uur 's ochtends terug van haar werk, maar haar ouders verwachten dat ze al om 11 uur wakker wordt, om "haar de dag niet te laten verliezen" en "meer tijd met het gezin door te brengen".

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Veel jongeren gaan werken terwijl ze in het huis van hun ouders blijven wonen. De hoofdpersoon van dit verhaal is 24 jaar oud en heeft benadrukt dat ze op dit moment niet kan verhuizen, ook al begint het leven bij haar ouders elke dag meer onhoudbaar te worden. Het probleem is dat de jonge vrouw 's nachts werkt en 's ochtends om 7.30 uur thuiskomt en de hele ochtend moet slapen om weer op krachten te komen. Heel normaal, behalve dat haar ouders haar steeds rond 11 uur wakker maken, zodat ze van de dag kan genieten en wat tijd kan doorbrengen met het gezin. Het spreekt voor zich dat de jonge vrouw haar rust nodig heeft, ook om een ​​nieuwe werkdag aan te kunnen, en dat zorgt voor grote spanningen in huis.

“Ze willen dat ik wakker word zodat ik tijd met de familie kan doorbrengen. Dat begrijp ik, maar ik ben 's middags beschikbaar om tijd met ze door te brengen. Ik begrijp niet waarom het 's morgens moet zijn?” schreef het meisje op Reddit.

Het meisje ging verder met te beschrijven hoe ze zichzelf weet te verdedigen tegen haar ouders die haar elke ochtend wakker willen maken, maar geeft toe dat de situatie verslechtert: "Ik begon mezelf op te sluiten in mijn kamer en toen stopten ze ermee. Maar toen begonnen ze de muziek hard te zetten om me wakker te maken, dus gebruikte ik oordopjes. Ze belden me op mijn mobiele telefoon om me wakker te maken, dus zette ik de telefoon in de 'niet storen'-modus." Kortom, het lijkt erop dat de ouders haar niet in alle rust willen laten slapen! Maar zoals ze zelf al aangaf, gaat ze ’s avonds niet de deur uit om plezier te maken om daarna de hele dag te slapen: ze gaat naar haar werk!

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De jonge vrouw vroeg zich af of ze de situatie goed aanpakt en Reddit-gebruikers aarzelden niet om haar al hun steun te betuigen. De meesten van hen kozen de kant van het meisje en suggereerden als volgt "wraak te nemen": "Je moet midden in de nacht naar hun kamers gaan en ze wakker maken omdat "je tijd met je familie wilt doorbrengen”, eens kijken of ze dat waarderen”.

We hopen dat de situatie snel op de beste manier wordt opgelost en dat deze jonge vrouw wat meer steun van haar ouders zal kunnen krijgen.

Advertisement