Hij houdt een extra stoel met zijn hand bezet en weigert deze weg te halen om een ​​zwangere vrouw te laten zitten: ze gaat erop zitten

Janine image
door Janine

22 April 2022

Hij houdt een extra stoel met zijn hand bezet en weigert deze weg te halen om een ​​zwangere vrouw te laten zitten: ze gaat erop zitten
Advertisement

Een 30-jarige vrouw vertelde over haar ervaring met het openbaar vervoer tijdens de zwangerschap, waarbij ze zich vooral richtte op één anekdote, waar veel gebruikers op reageerden. Het is bekend dat zwangere vrouwen voorrang moeten krijgen in het openbaar vervoer als het om zitplaatsen gaat, maar niet iedereen is altijd zo vriendelijk om zijn zitplaats af te staan. De vrouw legde uit dat ze altijd veel geluk had gehad bij het ontmoeten van mensen die haar uit eigen vrije wil hun plaats in de bus of in de rij bij de supermarkt gaven en dat ze nooit misbruik maakte van haar toestand. Op een dag weigerde een jonge man echter zijn hand van de stoel naast die waarin hij zat te halen en de vrouw, die beleefd had gevraagd om daar te mogen zitten, handelde dienovereenkomstig.

via Reddit

Advertisement
Freepik / not the actual photo

Freepik / not the actual photo

Kan een hand een stoel innemen die anders volkomen vrij zou zijn? Blijkbaar wel en een jonge vrouw vertelde het vreemde verhaal op Reddit om de meningen van anderen te horen. De vrouw was in haar achtste maand van de zwangerschap, dus haar babybuik was voor iedereen duidelijk zichtbaar, toen ze een discussie kreeg met een jonge passagier die haar zijn stoel niet wilde geven. Meestal heeft ze geen probleem om in het openbaar vervoer te zitten, aangezien verschillende passagiers haar altijd hun plaats aanbieden als ze haar in de bus of metro zien stappen; meestal zijn het de ouderen die dit respect hebben, terwijl de jongeren net doen alsof ze niets zien.

Die dag zat de bus vol, maar naast een jongen gekleed als bouwvakker was er een plaats vrij. De vrouw was erg moe, ze had pijn in haar rug en haar benen brandden: ze kon niet wachten om te gaan zitten, omdat ze zich niet zo lekker voelde. De jongen had echter zijn hand op de stoel van de lege stoel gelegd en leek niet bereid deze te verplaatsen. De zwangere vrouw vroeg hem beleefd om naast hem te mogen zitten, maar de jonge man antwoordde dat de stoel "bezet" was. Maar bezet door wie? “Door mijn hand", antwoordde de jongen. Zelfs op verzoek van de jonge toekomstige moeder om zijn hand te verwijderen, wilde de jongen niets weten.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Op dat moment was de vrouw zo moe dat ze besloot door te gaan met een extreem maar effectief gebaar: ze ging op de hand van die jongen zitten, wat de onbeschofte reactie bij deze laatste uitlokte. De jonge man haalde namelijk onmiddellijk zijn hand van de stoel en begon tegen haar te schreeuwen, waarbij hij beweerde dat de vrouw respectloos had gehandeld, waardoor hij zich ongemakkelijk voelde. De twee maakten publiekelijk ruzie in de bus, totdat de jongen vertrok. Alle aanwezigen begonnen naar de zwangere vrouw te staren en zij bleef, met enige schaamte, naar de grond kijken. Toen ze het voorval aan haar man vertelde, vertelde deze haar dat ze ongepast had gehandeld, waardoor de jongen zich ongemakkelijk voelde.

Wat vind jij van wat er is gebeurd? De vrouw weet zeker dat de jongen alleen voor een kaartje heeft betaald en dat hij dus maar één stoel had mogen bezetten.

Advertisement