Ze vraagt haar ​​14-jarige dochter om op haar broertje te passen terwijl ze aan het werk is: ze riskeert 1 jaar cel

Janine image
door Janine

27 April 2022

Ze vraagt haar ​​14-jarige dochter om op haar broertje te passen terwijl ze aan het werk is: ze riskeert 1 jaar cel
Advertisement

Ouder zijn is niet gemakkelijk en iedereen maakt vroeg of laat fouten: het is meer dan normaal. Voor het huishouden en de kinderen moeten zorgen en tegelijkertijd een baan hebben, kan het uithoudingsvermogen van een moeder onder druk zetten. Het overkwam Melissa Henderson, een moeder van vijf kinderen, die blijkbaar de fout maakte om haar 4-jarige zoon onder de hoede van zijn 14-jarige zus te laten. Natuurlijk ging Melissa zich in de tussentijd niet vermaken, maar naar haar werk. Haar verhaal veroorzaakte veel discussie in de lokale media en onder gebruikers over de hele wereld, aangezien Melissa nu de gevangenis riskeert, maar haar "roekeloze daad" is iets dat veel wanhopige ouders in hun leven hebben gedaan.

via GoFund Me

Advertisement

A single mom facing jail for allowing her teenage child to babysit her siblings receives $48,000 in GoFundMe donations:

Pubblicato da Relationship Rules su Lunedì 25 aprile 2022

Melissa Henderson is moeder van vijf kinderen en omdat ze de enige in het gezin is die er met haar baan in slaagt om rond te komen, geeft ze niet snel een werkdag op. Sterker nog, ze heeft geen keus als ze voor haar kinderen wil zorgen. In de regel heeft ze zich altijd goed kunnen redden tussen kinderdagverblijven, het huishouden en haar werk, maar wanneer de Covid-19-epidemie de kleuterschool voor een paar dagen dwingt te sluiten, beginnen de problemen. Wie kan voor de kleine Thaddeus zorgen terwijl ze aan het werk is? Ze nam al haar opties door en had helaas uiteindelijk geen andere keuze dan haar oudste dochter, 14 jaar, te vragen om voor het kind te zorgen terwijl ze aan het werk was.

Gelukkig gebeurde er niets ergs terwijl het meisje op haar broertje aan het passen was, maar de situatie had elk moment gevaarlijk kunnen worden. Op een gegeven moment, terwijl het meisje haar huiswerk aan het maken was, sloop de kleine Thaddeus de achtertuin in om ongeveer een kwartier alleen te spelen. Zodra zijn zus het opmerkte, bracht ze hem meteen weer naar binnen, maar een buurman had gemerkt dat er iets mis was toen hij de jongen helemaal alleen buiten het huis zag. De buurman, bezorgd over de veiligheid van de kleine Thaddeus, belde het nationale alarmnummer om de situatie te melden.

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

Twee weken na het incident klopte de politie bij Melissa aan. "Het was de meest gênante en vernederende dag van mijn leven", zei Melissa, geschokt door wat er was gebeurd. De beschuldigingen aan het adres van deze alleenstaande moeder zijn dat ze roekeloos heeft gehandeld en het leven van haar zoon in gevaar heeft gebracht. In het rapport wees de politie op alles wat Thaddeus had kunnen overkomen in die minuten terwijl hij alleen buiten was, zoals "ontvoerd, aangereden of gebeten worden door een dier". Op basis hiervan werd een aanklacht ingediend tegen de moeder, die nu 1 jaar gevangenisstraf en een boete van $1.000 riskeert.

"Ik heb er bijna geen woorden voor hoe erg ik me hierdoor voelde," merkte Melissa op, "diep in mijn hart weet ik dat ik een goede moeder ben en alles wat ik doe, doe ik voor mijn kinderen. Om vervolgens van alles te worden ontdaan tot het punt waarop ik geboeid voor hen stond."

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De moeder werd in een politieauto gezet en naar de provinciegevangenis gebracht, waar ze haar fotografeerden, vingerafdrukken van haar namen en haar een oranje pak gaven om aan te trekken voordat ze naar de cel werd gestuurd: "Ik herinner me dat ik ineengedoken in een hoek zat... ik wilde me gewoon verstoppen”, herinnert Melissa zich.

Melissa's zus begon een inzamelingsactie nadat Melissa was gearresteerd. De hele familie wacht op updates over de zaak. Gebruikers en de publieke opinie zijn verdeeld over deze kwestie, maar de meeste opmerkingen lijken allemaal aan de kant van deze arme moeder te staan.

Wat is jouw mening?

Advertisement