Priester en non werken al jaren samen en worden verliefd: “Ik wilde niet zonder haar leven en verliet de kerk”

Janine image
door Janine

28 April 2022

Priester en non werken al jaren samen en worden verliefd: “Ik wilde niet zonder haar leven en verliet de kerk”
Advertisement

Soms nemen we veel dingen als vanzelfsprekend. Misschien omdat ze altijd op een bepaalde manier zijn gegaan en we ons in de verste verte niet kunnen voorstellen dat het anders zou kunnen. In sommige gevallen echter, als de gebruikelijke gang van zaken van koers verandert en een andere en onverwachte ontwikkeling heeft, kunnen we sprakeloos achterblijven.

In de kerkelijke omgeving zijn we bijvoorbeeld gewend om te horen over specifieke keuzes die nonnen, priesters of broeders maken voordat ze aan hun reis beginnen. Iets wat ze meestal niet kunnen negeren, zijn de geloften van kuisheid en het idee geen oog te hebben voor partners en levensgezellen in de "romantische" zin van het woord. Toch kan het gebeuren dat de dingen niet altijd op dezelfde manier gaan en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar een goed voorbeeld van. In dit geval beleefden een priester en een non een ervaring die verder gaat dan religieuze gebruiken.

via Youtube/W ediciones

Advertisement

COMO PARA UNA NOVELA LA HISTORIA QUE YA SE ESCRIBIÓ Y UNA SERIE DE TELEVISIÓN QUE SE ESTÁ TRABAJANDO… La historia de...

Pubblicato da Ñuble Noticias Prime su Domenica 10 aprile 2022

Mercedes Tarragona en Daniel Genovesi zijn de protagonisten van dit romantische verhaal. De twee leerden elkaar op jonge leeftijd kennen toen ze respectievelijk 22 en 26 jaar waren. De jonge Mercedes was net verhuisd naar Santa Fe toen ze de priester van een parochie in de buurt, Daniel, ontmoette. In een interview zei Mercedes: "Ik was op 17-jarige leeftijd het klooster ingegaan en ik had altijd een zeer strikte vorming gehad die geen rekening hield met gevoelens, maar gericht was op rationaliteit". Maar toen ontmoette Mercedes de jonge pastoor en ze zaten meteen op één lijn.

In het begin was het gewoon een kwestie van werk: de twee hadden elkaar altijd en alleen ontmoet in werkgerelateerde situaties en zagen elkaar daarbuiten nooit. Maar in de loop van de tijd groeide het verlangen om elkaar te zien, te praten en samen te zijn steeds meer en zochten ze een excuus om een ​​paar uur samen te kunnen zijn.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

"We begonnen samen te werken en beetje bij beetje groeide er een sterke genegenheid tussen ons. - vertelde Daniel - Tot dat moment was ik gelukkig en ontbrak het me aan niets. Ik was tevreden met wat ik had en ik was blij om anderen te helpen. Toen kwam Mercedes en er veranderde iets. Er was een emotionele verandering in mij die ik niet aankon. Het was me nooit overkomen, ik was tenslotte tijdens het lyceum naar het seminarie gegaan en ik had nog nooit een vriendin gehad.” Ook het meisje bevond zich in dezelfde moeilijkheden en wist totaal niet hoe ze met de situatie om moest gaan.

Laten we proberen ons even in hun schoenen te verplaatsen. Twee mensen die van jongs af aan besluiten hun leven aan de religie te wijden en geen rekening te houden met het hebben van een liefdesrelatie, komen plotseling in een sentimentele achtbaan terecht die hen overweldigt. Niemand zou hebben geweten hoe hij zich moest gedragen, net als zij.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Alles veranderde toen Mercedes, geschokt door deze wervelwind van emoties en de grote schuldgevoelens in haar, besloot te verhuizen om de afstand tussen hen te vergroten. Op dat moment moest Daniel een beslissing nemen: "Ik zou niet zonder haar kunnen leven" - verklaarde hij. Dus, na een lange periode van besluiteloosheid, besloten ze de kerk te verlaten en de rest van hun leven samen door te brengen.

Ondanks de aanvankelijke moeilijkheden leefden Daniel en Mercedes een gelukkig leven. Ze trouwden en kregen twee dochters. Ze konden niet langer doorgaan met het bedriegen van de gelofte die ze hadden gedaan en ook zichzelf niet. Maar, zoals ze allebei zeiden, ze zijn er altijd zeker van geweest dat het God was die hen samenbracht en het allemaal liet gebeuren.

Advertisement