Kinderen van 6 en 4 jaar roepen om hulp en helpen hun vader: “ze hebben mijn leven gered”

Janine image
door Janine

29 April 2022

Kinderen van 6 en 4 jaar roepen om hulp en helpen hun vader: “ze hebben mijn leven gered”
Advertisement

Ouder zijn is niet gemakkelijk. Wanneer je besluit een kind op de wereld te zetten, zijn er veel dingen om over na te denken en begin je aan een nieuw avontuur. Naast de pure praktische zaken, is het in het groeipad van een kind erg belangrijk om na te denken over de waarden en opvoeding die je wilt overbrengen. Wat moet je hem leren, welke regels moet je geven, wat heeft de prioriteit en hoe weet je wanneer de tijd rijp is om een ​​bepaalde les te geven? Veel, misschien wel te veel vragen waarop niet altijd direct een definitief antwoord te geven is.

De vader waarover we je gaan vertellen, heeft één ding ongetwijfeld begrepen uit zijn ervaring betreft de opvoeding: het is essentieel om je kinderen zo snel mogelijk wat advies te geven over hoe ze zich moeten gedragen in geval van nood. Hij heeft het persoonlijk meegemaakt en kon bevestigen wat we zojuist schreven. Zijn twee kinderen hielpen hem in feite, ondanks hun zeer jonge leeftijd, op een moeilijk moment. We vertellen je wat deze twee kleine helden deden.

via Facebook/Kyle Semrau

Advertisement

We zijn in Eliot, in Maine en het vond allemaal plaats op 12 april en begon met een klassieke driftbui die kinderen soms hebben. Macie Semrau, een 6-jarig meisje, was vastbesloten en wilde die ochtend niet naar school.

Omdat de driftbui niet over ging, besloot haar moeder, Kate Semrau, haar thuis te laten blijven. Samen met haar 4-jarige broertje Caleb en haar vader bracht het meisje de ochtend door zonder het huis te verlaten en nu, een paar dagen later, kan iedereen zeggen dat dat maar goed was ook.

Advertisement

Kyle, de vader van de twee kinderen, een 37-jarige man, voelde zich die ochtend van 12 april niet zo lekker. Aanvankelijk gebeurde er niets vreemds, maar na een tijdje en vooral toen zijn vrouw al naar haar werk was vertrokken, voelde Kyle zich steeds slechter. Toen hij zich realiseerde dat hij hulp nodig had, begon de man te schreeuwen en Maine en Caleb schoten hem te hulp.

Terwijl de 4-jarige steeds aan de zijde van zijn vader bleef en hem nooit alleen liet, vond zijn zusje een manier om de ontgrendelingscode van Kyle's telefoon te krijgen en nam contact op met de hulpdiensten.

An incredible story of Macie's quick thinking and courageous actions that helped save her dad during a medical emergency. Great job, Macie!!!

Pubblicato da Eliot Police Department su Lunedì 25 aprile 2022

Binnen de kortste keren waren de politie en een ambulance bij het huis en werd Kyle naar het ziekenhuis gebracht. Toen hij was hersteld vertelde hij: "Mijn 6-jarige dochter wist hoe ze mijn mobiele telefoon moest gebruiken en vroeg om hulp. Ik weet zeker dat het mijn leven heeft gered." Ook de plaatselijke politieagenten onderstreepten en waardeerden de moed die het meisje had in een situatie die niet bepaald eenvoudig is, ook gezien haar leeftijd. In de post over het verhaal op de Facebook-pagina van de politie, zeiden ze: “Geweldig gedaan, Macie!".

Ook wij sluiten ons aan bij de complimenten en kijken met bewondering naar deze twee kleine helden die op verschillende manieren hun vader hebben kunnen helpen en redden. Goed gedaan kinderen!

Advertisement