In een tweedehands keukenkastje vindt hij een envelop met €150.000: hij geeft alles terug aan de eigenaar - BekijkDezeVideo.nl
x
In een tweedehands keukenkastje vindt…
Hij geeft zijn vriendin een ring ter waarde van zo'n £1.300, maar voor haar is het een teleurstelling:

In een tweedehands keukenkastje vindt hij een envelop met €150.000: hij geeft alles terug aan de eigenaar

06 Mei 2022 • Door Janine
6.856
Advertisement

Tweedehands aankopen op rommelmarkten, bij tweedehandswinkels of gewoon online kunnen een koopje zijn als je het juiste oog hebt voor een bepaald soort product. Thomas Heller, een klusjesman uit Bitterfield, in Duitsland, had niet verwacht keukenmeubels voor een paar honderd euro te kopen en, verstopt tussen de lades, een echte schat te vinden. In de meubels die hij kocht, vond Thomas namelijk een envelop met geld: ongeveer 150.000 euro in contanten. Het is duidelijk dat de waarde van die keuken, die hem slechts 240 euro kostte, plotseling toenam toen hij deze aangename ontdekking deed. Maar Thomas wilde al dat geld niet voor zichzelf houden, omdat hij wist dat het niet van hem was en dat het waarschijnlijk per ongeluk of door pure vergetelheid in dat meubilair zat.

via: Mirror

Der Köthener Thomas Heller entdeckte in einem Küchenschrank 150.000 Euro und hat es an die Besitzerin zurückgegeben. Wie...

Pubblicato da Mitteldeutsche Zeitung su Giovedì 28 aprile 2022

De 50-jarige Thomas Heller had een koopje door een tweedehands keuken te kopen op het bekende online platform eBay. Niet alleen omdat het keukenmeubel naar zijn zin was en hij de prijs naar een bod van 240 euro wist te brengen, maar omdat hij in dit meubel een envelop vond met duizenden euro's. "Er was een envelop opengegaan en er zaten veel biljetten van 100 euro naar me te kijken", zei Thomas, die sprakeloos was op het moment van de ontdekking. Thomas hield zichzelf echter niet voor de gek: dat geld was van iemand anders en, gezien zijn hoge burgerzin, besloot hij alles naar het politiebureau te brengen. Hier werd een tweede envelop vol geld gevonden: "Ze openden een tweede kastje voor mijn ogen. Er zaten grotere biljetten in de enveloppen. Tweehonderd, vijfhonderd euro."

Op dat moment moest de oorspronkelijke eigenaar van die meubelen worden opgespoord.

Blijkbaar slaagde de politie erin een 91-jarige vrouw uit Halle op te sporen, die na het overlijden van haar man in een bejaardentehuis zat en de eigenaresse bleek te zijn van de grote sommen geld. Zelfs de kleinzoon van de oude vrouw wist niets van dat geld dat zo goed verborgen en moeilijk te identificeren was in het meubilair. Thomas deed echter een goede daad door die grote en ongewone hoeveelheid geld te melden, en zijn burgerzin werd uiteindelijk beloond. Om eerlijk te zijn, in Duitsland zou het houden van dat geld als een criminele daad worden beschouwd.

Advertisement

De "barmhartige Samaritaan" werd vervolgens beloond met 4.500 euro, ofwel 3% van het totaal, als beloning voor het overhandigen van het geld.

Wat te zeggen, als je iets tweedehands koopt, houd dan je ogen goed open!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt