Stel adopteert meisje dat 12 keer is afgewezen vanwege haar uiterlijk: nu is ze een succesvolle danseres

Janine

08 Mei 2022

Stel adopteert meisje dat 12 keer is afgewezen vanwege haar uiterlijk: nu is ze een succesvolle danseres
Advertisement

Niet alle kinderen hebben het geluk om geboren te worden in een liefdevol gezin en een plek waar ze zich veilig kunnen voelen. Michaela DePrince, destijds bekend als "Mabinty Bangurawas", wist niet wat het betekende om gelukkig te leven, voor de leeftijd van 4 jaar. Michaela werd in 1995 geboren in Sierra Leone, in een land dat verwoest werd door een burgeroorlog; ze verloor haar beide ouders in de oorlog en belandde in een weeshuis, de meest afschuwelijke plek die een kind ooit kan vinden. Niemand hier wilde haar adopteren, omdat ze werd geclassificeerd als het "slechtste kind" vanwege de vitiligo in haar nek. Maar dat meisje verloor nooit de hoop en een Amerikaans stel kwam, uit voorzienigheid, om haar uit die nachtmerrie te redden. Ze zouden haar ouders voor het leven zijn.

via Instagram / Michaela DePrince

Advertisement

❤️ #daddy and #mommy #thankyouforeverything

Pubblicato da Michaela DePrince su Lunedì 20 giugno 2016

De kleine Michaela leed aan vitiligo, een aandoening waarbij er witte vlekken op de huid ontstaan, wat haar adoptie nog moeilijker maakte. Het meisje heeft vanwege haar uiterlijk veel mishandeling en gepest moeten doorstaan. Ze werd de "dochter van de duivel" genoemd, vanwege haar chronische aandoening - een definitie die alle onwetendheid van sommige mensen naar voren brengt. "Ze hebben ons gerangschikt", herinnert Michaela zich, "nummer 1 was het favoriete kind en nummer 27 was de minst favoriete... ik was nummer 27".

Voor Michaela waren die dagen in het weeshuis verschrikkelijk, zo erg zelfs dat ze de wens voelde om danseres te worden na het zien van de foto van een meisje dat danst en er gelukkig uitziet: "Als ze gelukkig is omdat ze danst, wil ik dat ook doen, ik wil gelukkig zijn". Er was echter nog een meisje met wie ze tijd doorbracht, een klein meisje genaamd "Mabinty" zoals zij: ze was haar enige vriendin.

Michaela's pech veranderde echter al snel van koers. Een Amerikaans echtpaar was in feite naar Afrika gegaan om een ​​Afrikaans meisje te adopteren; in het bijzonder zouden de DePrince "Mabinty", de vriendin van Michaela, hebben geadopteerd, maar aangezien ze allebei dezelfde naam hadden, was er verwarring over welke van de twee meisjes moest worden geadopteerd. Toen Elaine DePrince erachter kwam dat Michaela een meisje was dat al 12 keer was afgewezen, besloot ze ze allebei te adopteren, zonder al te veel na te denken. Ook haar man kwam erachter nadat de vrouw al getekend had voor de adoptie van allebei.

Het echtpaar DePrince hadden in het verleden al geadopteerd, maar hadden veel geleden onder het verlies van hun drie kinderen die aan hemofilie leden. Nu hadden ze het leven van twee kleine meisjes gered en ze zouden ze zo goed mogelijk opvoeden. Ze onderscheiden de namen van de twee meisjes in Michaela en Mia. Het was 1999 en Michaela en haar zus hadden nog een heel leven voor zich.

Advertisement

Michaela deelde haar adoptieouders onmiddellijk haar plotselinge passie voor dansen mee en het echtpaar DePrince steunde haar altijd, vergezelde haar naar danslessen en lieten het haar aan niets ontbreken. Na vele jaren is Michaela beroemd geworden, hoewel de kleur van haar huid ook in Amerika een probleem was voor haar carrière als danseres. Haar moeder, Elaine, had haar altijd verteld dat die witte vlekken in werkelijkheid elfjesstof waren en dat ze zich er niet voor hoefde te schamen: ze zouden haar kracht zijn. Het duurde even voordat Michaela de onvoorwaardelijke liefde van haar ouders accepteerde en niet meer bang was dat iemand haar terug naar het weeshuis zou brengen, maar ze heeft het uiteindelijk gehaald. Ze heeft haar angsten overwonnen en vandaag is ze een professional met veel volgers.

Adoptie kan echt het leven van mensen redden door het ten goede te veranderen. Dankzij de liefde van haar adoptieouders kon Michaela haar angsten overwinnen en vandaag is ze een belangrijke artieste, wereldwijd erkend voor haar vaardigheden als danseres. Complimenten!

Advertisement